Zo creëerden Renaud en Mélanie meer ruimtegevoel in hun smalle rijwoning
Volledig scherm
Zo creëerden Renaud en Mélanie meer ruimtegevoel in hun smalle rijwoning © AC Plus Architecture / Andrea Anoni

Meer ruimte voorzien in een rijwoning van amper 3,9 meter breed? Dit koppel kreeg het voor mekaar

LiviosRenaud en Mélanie besloten om hun smalle rijwoning in Watermaal-Bosvoorde te renoveren. De opdracht: extra ruimte creëren. Een unieke uitdaging voor een woning met een gevel die amper 3,9 meter breed is. Bouwsite Livios mocht gaan kijken naar het straffe resultaat!

 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 2. Op installatie mag je nooit besparen: vijf concrete tips om CO-vergiftiging in huis te voorkomen
  Livios

  Op installa­tie mag je nooit besparen: vijf concrete tips om CO-vergifti­ging in huis te voorkomen

  Een technisch mankement aan de centrale verwarmingsinstallatie op gas heeft ruim anderhalve week geleden in Hooglede twee mensenlevens geëist in een gerenoveerde hoeve. Daarnaast zetten de sterk gestegen verwarmingskosten heel wat mensen er toe aan ramen en deuren niet te openen als de verwarming aan staat. Ze proberen ook om - soms op onveilige manieren - de energiekosten te drukken. Waar loopt het mogelijk mis en hoe voorkom je problemen? Bouwsite Livios geeft vijf nuttige tips.