Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Meer betalen op piekmomenten? Dit verandert er vanaf 2022

LiviosDe VREG heeft beslist dat het vanaf 1 januari 2022 duurder wordt in Vlaanderen om plots grotere hoeveelheden elektriciteit van het net te halen op hetzelfde moment. Hoe zit dat precies in elkaar? En welke gevolgen heeft het voor je elektriciteitsfactuur? Bouwsite Livios zet alles op een rijtje.

 1. Tom (30) kocht in 2017 zijn nieuwbouwappartement voor 207.000 euro: "De verkoop starten aan 229.000 euro is niet onrealistisch”
  PREMIUM

  Tom (30) kocht in 2017 zijn nieuwbouw­ap­par­te­ment voor 207.000 euro: "De verkoop starten aan 229.000 euro is niet onrealis­tisch”

  Je woning staat niet te koop, maar je wilt wel eens weten wat je ervoor kunt krijgen? Of je bent benieuwd naar de meerwaarde van de renovatie die je uitvoerde of van de uitbreiding die je deed? Voor onze woonrubriek sturen we een makelaar op pad voor een onderbouwde schatting. Deze week bezoekt Wouter De Hertog van Hertog Makelaars een nieuwbouwappartement in Evere, gelegen in een voormalig kantoorgebouw.
 2. Floris en Sophie lieten hun opgeknapt huis schatten: “Met een verkoopprijs van 320.000 euro maken we weinig winst”
  PREMIUM

  Floris en Sophie lieten hun opgeknapt huis schatten: “Met een verkoop­prijs van 320.000 euro maken we weinig winst”

  Je woning staat niet te koop, maar je wilt wel eens weten wat je ervoor kunt krijgen? Of je bent benieuwd naar de meerwaarde van de renovatie die je uitvoerde of van de uitbreiding die je deed? Voor onze woonrubriek sturen we een makelaar op pad voor een onderbouwde schatting. Deze week bezoekt Bram de Jonge van Vastgoed Meetjesland een gerenoveerde driegevelwoning in Ursel en licht hij de plus- en minpunten van het huis toe.