Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Meer betalen op piekmomenten? Dit verandert er vanaf 2022

LiviosDe VREG heeft beslist dat het vanaf 1 januari 2022 duurder wordt in Vlaanderen om plots grotere hoeveelheden elektriciteit van het net te halen op hetzelfde moment. Hoe zit dat precies in elkaar? En welke gevolgen heeft het voor je elektriciteitsfactuur? Bouwsite Livios zet alles op een rijtje.

 1. Makelaars regelen voortaan ook verhuis en energiecontract
  Woon.

  Makelaars regelen voortaan ook verhuis en energiecon­tract

  Wie een huis koopt via een makelaar kan voortaan ook gratis hulp krijgen bij de zoektocht naar een verhuisfirma én het vinden van een gunstiger contract voor gas, elektriciteit, water, internet, televisie, … Dat is mogelijk dankzij de nieuwe digitale service ‘Smooved’ van drie jonge Antwerpse ondernemers. Zij hebben al meer dan 100 partnerships met groepen zoals Dewaele Vastgoedgroep, Hillewaere, Heylen Vastgoed en ook met projectontwikkelaar Upliving.
 2. Gemiddeld huis kost ruim 303.000 euro: 16.000 euro duurder in één jaar
  PREMIUM

  Gemiddeld huis kost ruim 303.000 euro: 16.000 euro duurder in één jaar

  Het afgelopen kwartaal steeg de gemiddelde prijs van een woning in Vlaanderen tot een recordbedrag van ruim 303.000 euro. Daarmee is een huis al 16.000 euro duurder geworden in vergelijking met 2019, blijkt uit de Notarisbarometer. De verklaring ligt bij de enorme vraag naar vastgoed en vooral naar grotere huizen die hoger geprijsd zijn. Volgens kenners zal de markt de komende maanden eindelijk (een beetje) bekoelen.