Tuinontwerpster Marleen Massonnet heeft een koele, onderhoudsvriendelijke tuin met een grote biodiversiteit in elk seizoen.
Volledig scherm
Tuinontwerpster Marleen Massonnet heeft een koele, onderhoudsvriendelijke tuin met een grote biodiversiteit in elk seizoen. © Livios

Marleen heeft een klimaatbestendige tuin: "Alleen maar voordelen”

LiviosHittegolven, waterschaarste, bijensterfte... Het klimaat heeft een grote invloed op onze tuin. Toch is de tuin van Marleen Massonnet in elk seizoen koel en onderhoudsvriendelijk. Benieuwd hoe haar klimaattuin eruitziet? En hoe je er zelf aan begint? Bouwsite Livios zocht het uit. 

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. “Wonen op een golfdomein kan vanaf 127.000 euro”: is een tweede verblijf in Hongarije, Bulgarije of Polen iets voor jou?
  PREMIUM

  “Wonen op een golfdomein kan vanaf 127.000 euro”: is een tweede verblijf in Hongarije, Bulgarije of Polen iets voor jou?

  In plaats van ons eigen land of Zuid-Europa zijn voor tweede verblijven steeds vaker nieuwe bestemmingen zoals Polen, Bulgarije en Hongarije om verschillende redenen in trek, zowel bij investeerders als bij vakantiegangers die ook wat rendement willen. “Er is meer dan alleen het goedkope prijskaartje. Het vastgoed stijgt er sneller in waarde en de huuropbrengsten liggen er hoger", zegt onze woonexpert Björn Cocquyt. Hij steekt zijn licht op in de drie landen en toont wat je er kunt kopen.