Links: beeld ter illustratie. Rechts: Marc Vandewal die tien jaar geleden zonnepanelen op zijn woning plaatste.
Volledig scherm
Links: beeld ter illustratie. Rechts: Marc Vandewal die tien jaar geleden zonnepanelen op zijn woning plaatste. © Getty Images/ rv

Marc uit Tongeren plaatst zonnepanelen, thuisbatterij en slimme oplaadinstallatie: “Dag na dag zie ik de winst”

De familie Vandewal uit Tongeren investeerde in zonnepanelen, een thuisbatterij en slimme oplaadinstallatie. “Een serieuze investering, maar het loont de zeker de moeite”, vertelt Marc Vandewal aan bouwsite Livios. “Elke dag zien we de winst.”

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Zonnepanelen die naar het zuiden gericht zijn, leveren het meeste energie op. Toch worden ze nog amper zo geplaatst: waarom is dat zo?
  Livios

  Zonnepane­len die naar het zuiden gericht zijn, leveren het meeste energie op. Toch worden ze nog amper zo geplaatst: waarom is dat zo?

  Zonnepanelen vormen een uitstekende manier om de stijgende energieprijzen tegen te gaan. Om het hoogste rendement uit de zonnepanelen te persen, moeten ze wel juist op je dak liggen. Moeten zonnepanelen altijd naar het zuiden gericht zijn? En wat zijn de voordelen van zonnepanelen die naar het oosten of het westen gericht liggen? Bouwsite Livios zocht het uit.