Verbouwen en na-isoleren, de perfecte combinatie

Isover
Een goede isolatie is goud waard. Niet alleen voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Met de nieuwe isolatiesystemen van ISOVER haal je makkelijk de isolatiepremie voor buitenmuren binnen én vermijd je kostbaar warmteverlies via je dak.

Misschien woon je al even in je huis. En stel je nu pas vast dat bepaalde ruimtes erg koud aanvoelen in de winter en te warm 's zomers. Of misschien wil je je zolder graag ombouwen tot een hobby- of logeerkamer? Dan loont het zeker de moeite om de isolatie te herbekijken en indien nodig te verbeteren. Nu meer dan ooit, want sinds januari 2017 kun je via je netbeheerder aanspraak maken op een premie voor de isolatie van je buitenmuren aan de binnenkant. Die bedraagt 15 euro per m² geïsoleerde muuroppervlakte. Je muren langs de binnenkant na-isoleren heeft één groot voordeel: het is goedkoper en je kunt de klus met een beetje handigheid zélf klaren. Let wel: wil je graag de premie, dan moet je de werken laten uitvoeren en factureren door een aannemer met certificaat van bekwaamheid of onder toezicht van een architect. Ook je dak isoleren schuif je maar beter niet op de lange baan, zeker als je toch al verbouwingen plant. Niet alleen omdat je dan tot 30% aan warmte wint, maar ook omdat tegen 2020 sowieso alle Europese daken verplicht een minimum aan dak­isolatie moeten hebben.

Luchtdichtheid verzekerd
Om je één en ander wat eenvoudiger te maken, zijn er twee totaaloplossingen voor de isolatie van daken en buitenmuren. Voor de eerste is er een uniek all-in-one-systeem, met vijf speciale componenten die samen uitstekend isoleren. ­Belangrijkste element is de geluidsisolerende, uiterst brandveilige ISOVER Isoconfort-glaswolplaat, die je even makkelijk op maat kunt snijden als plaatsen. Dat laatste doe je snel en efficiënt met het gebruiksvriendelijke ophangsysteem ISOVER Suspente PlaGyp I. Dat biedt plaats aan een dubbele isolatielaag en garandeert dankzij de unieke rondellen en doppen een perfect luchtdicht dampscherm. Het vochtregulerende dampscherm zelf, Vario® KM Duplex, is bijzonder handig in combinatie met de Suspente en sluit naadloos aan voor een optimale isolatie. Om het dampscherm volledig luchtdicht te hechten - en zo helemaal zeker te zijn van een luchtdicht dak - gebruik je Vario® KB1-kleefband en de Vario® Doublefit dichtingskit. Interessant om weten: op al haar luchtdichtheidsproducten biedt ISOVER 50 jaar garantie, een unicum in de sector.

7 cm voor nieuwe premie
Binnenmuren isoleer je langs de binnenkant vakkundig met Comfortpanel 32. Met de nieuwe beschikbare isolatiedikte van 7 cm haal je in één laag een R-waarde van 2 m²K/W, en die is vereist om aanspraak te kunnen maken op de nieuwe premie van je netbeheerder. Isoleer je nog dikker - ISOVER Comfortpanel is ook beschikbaar met de diktes 12 en 14 cm - dan geniet je van nog betere thermische en akoestische resultaten. Plaats eerst de metalstud-structuur en knel de langs één zijde ingesneden Comfortpanel 32-glaswolplaten er in één beweging achter en tussen. Zo vermijd je koudebrugwerking van de metalen profielen. Het Vario® Xtra­systeem, met Vario XtraFix® strips die op de metal studs worden aangebracht en het vochtregulerende dampscherm Vario® XtraSafe, in combinatie met Vario®XtraTape en Vario® XtraFit, verzekert de luchtdichtheid. Gyproc-platen erop, en klaar!