Bepaal zelf het weer op je terras

Winsol
Natuurlijk wil je graag een zonneluifel die er goed uitziet en je terras op de warmste momenten van de dag lekker koel houdt. Ook belangrijk is dat het tegen een stootje kan, zeker in een nat, winderig land als België. De nieuwe Luno® van Winsol combineert een elegante look met maximale bescherming en veiligheid.

Genieten onder een grote olijfboom in Griekenland of Andalusië? Zo lijkt het soms wel met kwaliteitszonwering. 's Zomers houdt je zonneluifel het felle zonlicht tegen, 's winters laat je het gewoon dichtgeklapt. De tijd dat je steunpalen in je tuin moest zetten om je scherm aan te bevestigen, is lang voorbij: de nieuwe types zonneluifel laat je bij slecht weer, weinig zon of een plotse windvlaag gewoon oprollen in cassettes, die je discreet aan je gevel kunt laten monteren. Er bestaan cassettes met alleen een afdekkap, maar met een volledig gesloten kast bescherm je je luifel te allen tijde tegen regen, stof of insecten. En dat verlengt natuurlijk de levensduur.

Windresistentie
Of je nu een groot, klein, breed of smal terras of balkon hebt, voor elk type woning en voor elke smaak of wens bestaat er wel een oplossing. Speciaal voor huiseigenaars die op zoek zijn naar een uitstekend middenklasse zonneluifel, lanceert specialist Winsol op Batibouw zijn Luno®-lijn. Elegant en visueel aantrekkelijk qua design, én voorzien van een 100% sluitende behuizing die het doek, de armen en de mechanische onderdelen beter dan ooit beschermt tegen onguur weer en insecten. Dat de cassette er fraai uitziet en met haar compacte afmetingen weinig plaats inneemt op je gevel, is mooi meegenomen. Ook aan de stevigheid van de knikarmen werd extra aandacht besteed: de smeedaluminium componenten erin zijn beter bestand tegen hevige windstoten dan de 'gewone' componenten van gegoten aluminium, tot 3 meter uitval zelfs tegen windsnelheden van 6 Beaufort (tot 49 km/u). Resultaat? Je zit veiliger, de armen breken minder snel en je zonnescherm gaat langer mee.

Keuze te over
Luno® is er zowel voor grote als minder grote terrassen en balkons. Je kunt kiezen uit elf verschillende breedtes tussen 3 en 6 meter, en vijf verschillende uitvallen (lengtes van het doek) tussen 1,5 en 3,5 meter. Opteer je voor de maximale afmetingen, dan is een schaduwzone van liefst 21 m² mogelijk. Wit, grijs, mat, glanzend of metallic? De kleur en afwerking van je zonneluifel bepaal je helemaal zelf, net als het type doek. Daar heb je de keuze tussen een standaard acryldoek uit de collectie Dickson Orchestra 2017 of - tegen een beperkte meerprijs - een zelfreinigend, waterafstotend doek van datzelfde kwaliteitsmerk. Handig: Luno® is standaard uitgerust met een Somfy-motor. Zo kun je makkelijk je zonneluifel openen en sluiten met een afstandsbediening of het in enkele seconden op de juiste stand zetten. Daarbovenop wordt het doek altijd perfect opgespannen voor een perfecte dag op jouw terras. Graag nóg meer comfort? Kies dan optioneel voor een systeem waarmee je je luifel kunt bedienen met een hand- of muurzender, of zelfs via je smartphone of tablet.