Oorspronkelijk bestond Liesets huis, dat dateert uit 1600, uit twee cottages. Die werden omstreeks 1800 samen­gevoegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Oorspronkelijk bestond Liesets huis, dat dateert uit 1600, uit twee cottages. Die werden omstreeks 1800 samen­gevoegd. © Foto's Claude Smekens & styling Magda De Smet

Lieset renoveerde huis uit 1600 in de Cotswolds: “Mijn stijl? ‘New Classic’, stijlvol Brits en Vlaams gezellig”

Deze zomer kijkt woonexpert Björn Cocquyt elke week binnen in een bijzonder tweede verblijf. In wat misschien het gezelligste dorpje van de Cotswolds is, renoveerde Lieset Elshout (52) een huis uit 1600. Door de juiste combinatie van materialen, meubels, en kleuren lijkt het alsof het nieuwe interieur er al altijd is geweest.

 1. Thuisbatterij populairder dan ooit: hoeveel kost het? En heb je recht op een premie?
  Livios

  Thuisbatte­rij populair­der dan ooit: hoeveel kost het? En heb je recht op een premie?

  De verkoop van thuisbatterijen zit in de lift. Door de stijgende elektriciteitsprijzen en de komst van de digitale meter zijn er in 2021 al dertig keer meer verkocht dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van netbeheerder Fluvius en het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA). Maar maakt zo’n thuisbatterij echt het verschil? En welke premies zijn er voorhanden? Bouwsite Livios zet de feiten op een rij.
 2. Zonnepanelen worden duurder: hoeveel kosten ze precies en welke premies kan je aanvragen?
  Livios

  Zonnepane­len worden duurder: hoeveel kosten ze precies en welke premies kan je aanvragen?

  Het aantal aanvragen voor zonnepanelen is sinds de stijging van de energieprijzen verdubbeld. Dat zegt Jan Caerels van Techlink, de Belgische sectorfederatie van installateurs van elektrotechnische systemen. Wie zonnepanelen legt, moet er evenwel rekening mee houden dat de kostprijs hoger ligt door de wereldwijde heropleving van de economie en het tekort aan grondstoffen. Wel kan je een beroep doen op een premie om de investering te beperken. Hoeveel kost een installatie dan in totaal? En blijven zonnepanelen een goede investering? Bouwsite Livios maakt de rekening.