Wat zijn jouw ultieme tips om toch een huis te kopen in de huizenmarkt die steeds gekker wordt?
Volledig scherm
Wat zijn jouw ultieme tips om toch een huis te kopen in de huizenmarkt die steeds gekker wordt? © shutterstock

Lezersoproep: De huizenmarkt wordt steeds gekker, de druk op kopers steeds hoger. Wat zijn jouw ultieme tips om toch een woning te scoren?

Wie een huis wil kopen, maakt zich best op voor een huizenjacht vol verrassingen. Kopers worden steeds vaker onder druk gezet om zonder ‘opschortende voorwaarden’ te tekenen, bieden gebeurt meer en meer onder gesloten omslag om de prijs de hoogte in te jagen en er zijn zelfs kopers die een bod doen zonder dat ze het huis gezien hebben. Wat zijn jouw ultieme tips om toch een woning te scoren?

 1. Hoe vaak moet je je zonnepanelen (laten) poetsen? “Wie niet reinigt, kan tot 10 procent rendement mislopen”
  Livios

  Hoe vaak moet je je zonnepane­len (laten) poetsen? “Wie niet reinigt, kan tot 10 procent rendement mislopen”

  Wek je je eigen stroom op met zonnepanelen? Met de huidige torenhoge energieprijzen, verlang je dan natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement. Om dit te verzekeren, dienen prosumenten hun installatie echter af en toe te reinigen. Want zelfs als we niet met droogte te kampen hebben, slaagt het regenwater er nog niet in al het vuil weg te spoelen. Bouwsite Livios vroeg aan Nico Commyn van Nico’s Window Cleaning hoe je het poetsen best aanpakt.
 2. Oude veranda ruimt plaats voor indrukwekkende aanbouw: “er is nu maximaal contact met de grote tuin”
  Livios

  Oude veranda ruimt plaats voor indrukwek­ken­de aanbouw: “er is nu maximaal contact met de grote tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.