Experten raden doorgaans af om al je spaarcenten te gebruiken als eigen inbreng. “Naast de aankoopprijs, registratierechten, notariskosten, … moet je ook denken aan de inrichting van je woning en aan onverwachte zaken.”
Volledig scherm
Experten raden doorgaans af om al je spaarcenten te gebruiken als eigen inbreng. “Naast de aankoopprijs, registratierechten, notariskosten, … moet je ook denken aan de inrichting van je woning en aan onverwachte zaken.” © Getty Images/iStockphoto

Lenen voor een huis zonder eigen inbreng? “Onmogelijk”

LiviosBen je van plan om een woning te kopen? Dan zal je eerst langs de bank moeten voor een hypothecaire lening. Best zorg je ook voor een spaarpotje dat je kan inzetten voor de aankoop. Hoeveel spaargeld je precies nodig hebt vandaag? Bouwsite Livios vroeg het aan John Romain van Immotheker Finotheker en aan Valéry Halloy, woordvoerder van BNP Paribas Fortis.

9 reacties

 • ronny cockuyt

  1 jaar geleden
  Als je zoals zo veel alles wilt als je juist uit het ei komt zal het niet gaan,keuken van 30-40.000 euro en met moeite een ei kunnen bakken,al de laatste nieuwe elektronische snufjes,een paar keer op reis,sommige 2 wagens,neen zo werkt het niet.
 • jonas Van Berlo

  1 jaar geleden
  Heb dit jaar voor 140% (verbouwingen) geleend aan 1.7% rente. Het enige dat ik had was geld voor de notaris kosten.
 • Fonske Beys

  1 jaar geleden
  Hou je aan de gouden regel maximum 1/3 van je loon maandelijks afbetalen . Vanaf volgend jaar moet u maandelijks ( door afschaffing woonbonus) +- 150 € extra op zij houden . Deze is voor de fiscus of een +- 2000 €. die je extra mag ophoesten , voor 1 januari 2020 had je het te goed !
 • Jones OK

  1 jaar geleden
  Sophie De Champs, alleen gedaan ? Ja, met het geld of erfenis van ouders of grootouders zeker?
 • Fonske Beys

  1 jaar geleden
  Hou je aan de gouden regel maximum 1 / 3 van je loon aflossen . Vanaf volgend jaar moet je maandelijks min. 150 € bij tellen voor de fiscus. Of +- 2000 € per jaar die ge extra aan de fiscus moet betalen, woonbonus die je niet meer hebt . Laat je niet gek maken door de verkoop praatjes . Je moet gedurende de vele jaren van je aflossing ook nog leven .
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"