Experten raden doorgaans af om al je spaarcenten te gebruiken als eigen inbreng. “Naast de aankoopprijs, registratierechten, notariskosten, … moet je ook denken aan de inrichting van je woning en aan onverwachte zaken.”
Volledig scherm
Experten raden doorgaans af om al je spaarcenten te gebruiken als eigen inbreng. “Naast de aankoopprijs, registratierechten, notariskosten, … moet je ook denken aan de inrichting van je woning en aan onverwachte zaken.” © Getty Images/iStockphoto

Lenen voor een huis zonder eigen inbreng? “Onmogelijk”

LiviosBen je van plan om een woning te kopen? Dan zal je eerst langs de bank moeten voor een hypothecaire lening. Best zorg je ook voor een spaarpotje dat je kan inzetten voor de aankoop. Hoeveel spaargeld je precies nodig hebt vandaag? Bouwsite Livios vroeg het aan John Romain van Immotheker Finotheker en aan Valéry Halloy, woordvoerder van BNP Paribas Fortis.

9 reacties

 • Ronny Cockuyt

  3 jaar geleden
  Als je zoals zo veel alles wilt als je juist uit het ei komt zal het niet gaan,keuken van 30-40.000 euro en met moeite een ei kunnen bakken,al de laatste nieuwe elektronische snufjes,een paar keer op reis,sommige 2 wagens,neen zo werkt het niet.
 • jonas Van Berlo

  3 jaar geleden
  Heb dit jaar voor 140% (verbouwingen) geleend aan 1.7% rente. Het enige dat ik had was geld voor de notaris kosten.
 • Fonske Beys

  3 jaar geleden
  Hou je aan de gouden regel maximum 1/3 van je loon maandelijks afbetalen . Vanaf volgend jaar moet u maandelijks ( door afschaffing woonbonus) +- 150 € extra op zij houden . Deze is voor de fiscus of een +- 2000 €. die je extra mag ophoesten , voor 1 januari 2020 had je het te goed !
 • Jones OK

  3 jaar geleden
  Sophie De Champs, alleen gedaan ? Ja, met het geld of erfenis van ouders of grootouders zeker?
 • Fonske Beys

  3 jaar geleden
  Hou je aan de gouden regel maximum 1 / 3 van je loon aflossen . Vanaf volgend jaar moet je maandelijks min. 150 € bij tellen voor de fiscus. Of +- 2000 € per jaar die ge extra aan de fiscus moet betalen, woonbonus die je niet meer hebt . Laat je niet gek maken door de verkoop praatjes . Je moet gedurende de vele jaren van je aflossing ook nog leven .
 1. Hevige onweersbuien na droogte slecht voor je tuin: dit is het nut van een regenwaterput
  Livios

  Hevige onweersbui­en na droogte slecht voor je tuin: dit is het nut van een regenwater­put

  Er hangen hevige regenbuien boven ons hoofd. Goed voor de planten, zou je denken, maar te veel water kan toch opnieuw problemen opleveren. Bij een plotse, felle onweersbui heeft de opgedroogde grond moeite om al dat water in één keer te slikken. Gelukkig kan je dak het wel opvangen, en daarom is een regenwaterput geen overbodige luxe. Niet alleen je tuin, maar ook je portefeuille heeft er bovendien baat bij. Bouwsite Livios rekende uit hoe lang het duurt voor je de investering hebt terugverdiend.