Krijgt Notre-Dame straks het meest exclusieve dakappartement ter wereld?

.
Who Cares?! .
De Franse president Macron wil een architectuurwedstrijd uitschrijven om de afgebrande toren van de Notre-Dame van Parijs te vervangen. Heel wat ontwerpers wachten die niet af om nu al de meest uiteenlopende voorstellen te lanceren. Geen idee is daarbij te gek. Een daarvan heet Quasimodo’s Penthouse en moet het meest exclusieve dakappartement ter wereld worden.

De bedenkers van het Oostenrijkse designbureau Who Cares?! willen Quasimodo een optrekje geven dat past bij zijn wereldberoemde status. Concreet betekent dit dat zijn donkere muffe zolder van weleer vervangen wordt door een woning van zo’n 750 vierkante meter met veel lichtinval, luxe en zelfs een binnenzwembad. Buiten worden twee daktuinen aangelegd met een fabelachtig uitzicht op de stad én een landingsplek voor een helikopter.

(lees verder onder de foto’s)

.
Who Cares?! .
.
Who Cares?! .
.
Who Cares?! .

Eerder dan hun plan concreet uit te voeren, willen ze bij Who Cares?! vooral anderen aanzetten om out of the box te denken bij de nieuwe invulling die het da van de kathedraal moet krijgen.

.
Who Cares?! .
.
Who Cares?! .
73 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Moerentorf

  Is er uiteraard een beetje erover, maar er is geen reden om er niet wat moderns mee te doen. Iedere generatie bouwt mee aan dit icoon. Uiteindelijk is de ingestorte vieringtoren ook een 19 eeuwse constructie van Viollet le Duc.

 • marie-claire de bosscher

  origineel herstellen, niks anders !

 • Eddy DESMET

  Best de kathedraal herstellen en haar het uitzicht bieden dat ze voorheen had. Een kathedraal is en blijft in de eerste plaats een historisch monument én een religieus gebouw. Men moet er geen monumentale flater van maken ...

 • Frank Elen

  Als dit met respect voor de oude architectuur gebeurt, is dat een mooi initiatief. Het ene zal het andere versterken... mooi toch!

 • Carla Van Geel

  En dan durven beweren dat "onze" cultuur en "onze" waarden moeten gevolgd worden, wel dit is nog maar eens het bewijs dat waarden en cultuur geen enkel belang meer hebben bij al de hypocriete rouwers van "Notre" Dame.