Koppel woont in zelfgebouwde yurt én deelt tips om er zelf een te bouwen

.
www.doityurtself.com .
Er zijn steeds meer alternatieve woonvormen en aan dat lijstje mag ook een yurt toegevoegd worden. Zo’n tenthuis wordt al eeuwenlang gebruikt door rondtrekkende nomaden in Azië, maar kan ook perfect als permanente woning dienen, inclusief al het nodige comfort. Kijk maar naar de zelfgebouwde yurt van Nicole en Zach. Kostprijs: zo’n 58.000 euro. Op zijn site deelt hij al z’n tips om zelf aan de slag te gaan.

De yurt van Nicole en Zach heeft een diameter van 9 meter en een bewoonbare oppervlakte van 68 m². De verschillende zones voor overdag (entree, keuken, woonkamer en bureau) zijn rond een centraal volume ingericht, zodat ze enigszins aparte hoeken vormen. In het hart van het huis bevindt zich de badkamer.

(lees verder onder de foto’s)

.
www.doityurtself.com .
.
www.doityurtself.com .
.
www.doityurtself.com .

De slaapkamer is te bereiken via een trapladder. Het is een open ruimte die omringd wordt door 45 planten en een rond dakraam heeft voor een prachtig zicht op de sterrenhemel.

(lees verder onder de foto’s)

.
www.doityurtself.com .
.
www.doityurtself.com .

Op koude dagen warmt een houtkachel de woning op. Er is een aansluiting op het elektriciteitsnet en het weinige water dat het koppel verbruikt, wordt uit een nabijgelegen bron gehaald. Het prijskaartje voor de yurt in de buurt van het Amerikaanse Portland bedroeg ongeveer 65.000 dollar, ofwel zo’n 58.000 euro.

Op zijn website www.doityurtself.com geeft Zach antwoord op alle belangrijkste vragen en deelt hij zijn tips om zelf zo’n tenthuis te bouwen.

.
www.doityurtself.com .
.
www.doityurtself.com .
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Jansen

  Erg mooie bungalowtent, een goed idee, in Vlaanderen onmogelijk maar in andere landen is het geen probleem.

 • karel van zand

  vind het nog duur voor een stukje textiel... in het koude regenachtige belgie zal dit niet echt comfortabel zijn, om van duurzaamheid maar te zwijgen.... Wel ideaal voor de inbreker, een mes is lichter dan hamer en beitel

 • guy de grande

  Zotte bouwvoorschriften maken dit hier onmogelijk. Ok begrijp nog steeds niet dat dergelijke voorschriften kunnen. Dat er regels bestaan om het uiterlijke van een huis een beetje aan banden te leggen, maar voor de rest zou je vrij moeten zijn, behalve bij verhuur, daar moeten meer zorg voor gedragen worden.

 • Johan De Bruycker

  We moeten allemaal in de stad gaan wonen, zal zeker niet mogen in het stadspark...

 • Jan Verplancken

  Heel mooi! Dat zou ik ook wel willen.