Koppel uit Tongeren hakt de knoop door: geen opfrisbeurt maar een volledig nieuw interieur

Christophe en Loes twijfelden een jaar lang over hun interieurplannen. Maar het resultaat mag er meer dan zijn!
Livios Christophe en Loes twijfelden een jaar lang over hun interieurplannen. Maar het resultaat mag er meer dan zijn!
In 2014 kocht Christophe een huis in Tongeren. Het was instapklaar, maar het interieur kon wel een opknapbeurt gebruiken. Het plan was enkele jaren sparen en daarna met vriendin Loes de binnenkant aanpakken. “Eerst wilden we enkel verven en nieuwe verlichting voorzien, maar dat idee groeide al snel uit naar meer”, vertelt het koppel aan bouwsite Livios. Na een jaar twijfelen, gingen de werken van start. Benieuwd hoe hun interieur er vandaag uitziet?

Interieur in een nieuw jasje…

• Met een klein budget kan je je interieur al een nieuwe look geven.

• Verven en nieuwe verlichting brengen minder werk met zich mee en nemen minder tijd in beslag.

• Je kan in je huis blijven wonen.

TIPHoeveel budget moet je voorzien voor je interieur? Bekijk hier de richtprijzen.

… of totaalaanpak?

• Een totaalrenovatie kost meer.

• Het zorgt voor meer stof en neemt meer tijd in beslag.

• Er duiken onvoorziene werken en uitgaven op.

• Je huis is tijdens de werken onbewoonbaar, waardoor je extra budget moet voorzien om elders te wonen. (Tenzij je één van deze oplossingen kan gebruiken)

• Alle werken ineens uitvoeren is praktischer.

• Het resultaat heeft een grotere impact en je gerenoveerde woning biedt meer comfort.

• Je verhoogt de waarde van je woning.

Livios

De oplevering

Vandaag genieten Christophe en Loes van een volledig vernieuwd interieur. “We kozen ervoor om alles ineens aan te pakken. Na een jaar uitstel was de wens om alles in één keer af te hebben erg groot. Het hielp natuurlijk ook dat mijn ouders ons financieel een duwtje in de rug gaven”, vertelt Christophe. 

“Uiteindelijk braken we enkele muren uit om de ruimtes te vergroten. Hierdoor moesten we ook de vloeren opbreken, wat initieel niet de bedoeling was. Om meer lichtinval te creëren, lieten we een glazen vloer leggen, braken we een raam uit tot op de grond en ruilden we onze houten deuren in voor glazen deuren. De radiatoren en het toilet lieten we vervangen. En ook de plafonds, isolatie en verlichting werden aangepakt. Ons plan werd steeds groter, waardoor op je stappen terugkeren nog moeilijker werd.” Bekijk hier meer foto’s van het interieur van Christophe en Loes.

Lees ook:

Naomi uit Antwerpen renoveert loft van “loon tot loon”. Maar het resultaat is fenomenaal

Kelder of zolder? Zo maakten Ine en Maarten de keuze

Verhoog de waarde van je huis met deze tips

BronLivios




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.