Joren en Cynthia wonen met zoontje Wout in een moderne nieuwbouw in Hechtel-Eksel.
Volledig scherm
Joren en Cynthia wonen met zoontje Wout in een moderne nieuwbouw in Hechtel-Eksel. © Evolution Products

Koppel bouwt energiezuinige woning zelf met uniek ruwbouwsysteem

LiviosIn Hechtel-Eksel wonen Joren en Cynthia met hun zoontje Wout in een moderne nieuwbouwwoning. Opvallend is dat ze die bijna helemaal zelf hebben gebouwd met een systeem van isolerende bekistingsblokken. Hoe ze dat precies aanpakten? Bouwsite Livios zocht het uit.

 1. “Een tweede eigendom is een van de beste investeringen”: onze woonexpert legt uit hoe je dat het best aanpakt
  PREMIUM

  “Een tweede eigendom is een van de beste investerin­gen”: onze woonexpert legt uit hoe je dat het best aanpakt

  Een op de vijf Belgen bezit meer dan één eigendom. Zeker in het onzekere economische klimaat, in tijden waarin het spaarboekje niets opbrengt en de beurs allesbehalve in een hausse zit, beschouwen velen vastgoed als een verstandige investering. Bovendien gaan mensen steeds meer huren. Denk jij er ook aan om iets te kopen om nadien te verhuren, maar geen idee hoe, wat en waar? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt zet je graag op weg en beantwoordt je meest prangende vragen. “Bij investeringsvastgoed is de locatie nog meer van tel.”
 2. Overal waar je in dit huis kijkt, zie je rode baksteen
  Woon.

  Overal waar je in dit huis kijkt, zie je rode baksteen

  Bakstenen vormen al decennialang de basis van miljoenen gebouwen, maar vaak is er na de afwerking nog maar weinig van al die gebakken klei te zien. De architecten van Taller de Arquitectura wilden het natuurmateriaal de eer geven die het verdient en deden dat met een huis dat gebouwd is met en omringd is door baksteen. Baksteenproducent Wienerberger bekroonde het huis in Mexico zopas met een van haar prestigieuze jaarlijkse awards. Een knap staaltje metselwerk als je het ons vraagt, maar oordeel vooral zelf.