Met de hulp en kennis van familie bouwden Jessica en Joeri zelf een halfopen woning in Niel.
Volledig scherm
Met de hulp en kennis van familie bouwden Jessica en Joeri zelf een halfopen woning in Niel. © Livios

Koppel bouwt eigen huis: "Zwaar, maar het resultaat maakt alles goed”

LiviosIn 2017 gingen Jessica en Joeri op zoek naar hun droomwoning. Toen ze die niet meteen vonden, kochten ze een bouwgrond en gingen ze met de hulp van familie zelf aan de slag. Vandaag is hun halfopen woning in Niel bijna klaar. Bouwsite Livios blikt met hen terug op hun bouwavontuur.

17 reacties

 • Marko Decandt

  1 jaar geleden
  Respect voor die mensen. Ze moeten ook wel gemotiveerd en kennis hebben, want mijn schoonzus heeft zich ook in totale renovatie project gestort waar alles zelf ging gebeuren zogezegd en dacht even dat iedereen constant ging komen helpen, na 6 jaar is het huis nog niet af. Betwijfel zelf dat er architect aan te pas is gekomen, want ze hebben dan ook nog bijgebouwd.
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  Als men BTW op de materialen en eventueel de leveringen betaald heeft, dan moet dat volstaan voor de fiscus. Laat mensen die als hobby hun eigen huis kunnen en willen verbouwen met rust. Leve de doe-het zelvers :-)
 • Dirk Peeters

  1 jaar geleden
  Op een grond met niets op, moet je geen BTW betalen. Op de meerwaarde die je creëert door een huis te bouwen, wel. Vrienden van mij hebben die grap voorgehad en moesten BTW betalen op meer dan alleen maar de materialen. Dezelfde regeling geldt trouwens ook voor het kadaster indien je een grondige renovatie doet.
 • Peter De Decker

  1 jaar geleden
  Dirk Peeters, wij hebben alles zelf gedaan. goede boekhouding bijgehouden en nul btw moeten bijbetalen. Als je met geen enkele factuur afkomt na de bouw, dan heb je wel problemen.
 • Sjonny Martero

  1 jaar geleden
  Huis zelf gebouwd. Buiten de ramen en plakwerken alles zelf gedaan. Ben ik heel fier op en de mooiste voldoening van mijn leven. Bloed, zweet en tranen maar de moeite waard.
 1. 62 DIY-ideeën om je interieur een persoonlijke toets te geven
  Woon.

  62 DIY-ideeën om je interieur een persoonlij­ke toets te geven

  Ben je creatief aangelegd en hou je ervan om je interieur een persoonlijke toets te geven met iets zelfgemaakts? Dan is het atelierboek van vtwonen iets voor jou. Het is een verzameling van 62 ideeën voor grote en kleine projecten. Stuk voor stuk zijn het leuke én praktische aanvulling voor in je huis, zoals een messenblok, kast of lambrisering. Je hoeft de omschrijving niet braaf te volgen, maar kan er een eigen interpretatie aan geven. Het boek is uitgegeven door Lannoo en kost 22,50 euro. Bestellen kan hier.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"