Koppel blaast nieuw leven in Gentse brouwerij met stalen huis in bestaande loods

.
Sarah Van Hove .
Op plaatsen waar je dat het minste verwacht, kun je soms nog het leukste wonen. Riet en Nicolas vonden een nieuwe thuis voor hun gezin in een oude stoombrouwerij. Ze bouwden een stalen skelet in een van de loodsen en kozen voor een interieur met tal van originele accenten: een vloer met stoeptegels, kasten met grepen in messing, kookpits in een terrazzoplaat, …

Het idee was om een compleet nieuwe woning te bouwen, maar toch de authentieke, industriële look te bewaren. Dat lukte door het zaagtanddak af te breken en de betonnen balken van de oude constructie te behouden. Ze hebben vandaag geen dragende functie, maar zijn puur decoratief en delen de woning visueel op.

(lees verder onder de foto’s)

.
Sarah Van Hove .
.
Sarah Van Hove .

“Binnen de loods plaatsten we een stalen skelet als basis voor ons huis. Zo’n staalbouw is niet alleen goedkoper, maar staat er ook een pak sneller. Hier was dat nochtans geen sinecure, want alle onderdelen moesten met een kraan van op straat over de andere huizen worden getild. Om ongelukken te vermijden, namen we één betonnen balk weg, maar die is nadien weer teruggeplaatst.”

Benieuwd naar hoe ze de ruimtes opdeelden met maatmeubels, hoe ze terrazzoplaten en stoeptegels verwerkten en wat alles kostte? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant en in de Pluszone.

.
Sarah Van Hove .
.
Sarah Van Hove .Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.