Miele
Volledig scherm
© Miele

Koken op gas of inductie: dit is de beste keuze

LiviosJe installeert een nieuwe keuken of bent toe aan een nieuwe kookplaat? Dan is de kans groot dat je twijfelt tussen een gas- en een inductiekookplaat. Logisch, want beide hebben zo hun voor- en nadelen. Maar welke kookplaat is nu voor jou én je portemonnee de beste optie? Bouwsite Livios zet de grootste verschillen op een rijtje.

  1. Verwarmen met pellets tot 1.372 euro duurder dan vorig jaar. "Maar pas op voor goedkopere pellets die je op het internet vindt”
    Livios

    Verwarmen met pellets tot 1.372 euro duurder dan vorig jaar. "Maar pas op voor goedkopere pellets die je op het internet vindt”

    Het zijn drukke dagen voor producenten en verkopers van houtpellets. De vraag naar deze geperste houtkorrels kunnen ze daar met moeite bijhouden. Nochtans zijn de pellets sinds januari aanzienlijk in prijs gestegen. Via het internet stoot je soms op goedkopere houtpellets. Maar zijn die dan van dezelfde kwaliteit en even milieuvriendelijk? Bouwsite Livios vroeg het aan Pierre Martin, secretaris-generaal van FEBHEL, de Belgische Interprofessionele Federatie van Houtenergie.