Koen verkoopt zijn huis van drie jaar oud voor amper 49.500 euro (maar je moet het wel zelf ophalen)

.
RV .
Drie jaar geleden namen Koen en zijn gezin hun intrek in een nieuwbouwwoning in Sint-Truiden. Vandaag staat het huis te koop en dat voor nauwelijks 49.500 euro. Een onwaarschijnlijk koopje, al moeten we er wel bij vermelden dat het gaat om een circulair huis om zelf af te breken en elders opnieuw op te bouwen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Toen we deze grond kochten, wisten we dat de bouwvergunning een tijd op zich zou laten wachten en daarom beslisten we om een tijdelijke woning op te trekken. Met de principes van het circulair bouwen in het achterhoofd (zo veel mogelijk hergebruik en recyclage, nvdr) kozen we voor een huis dat later gedemonteerd kon worden om het op een andere locatie een tweede leven te geven” vertelt Koen.

De constructie zit daarom bijna uitsluitend met schroeven in elkaar, zonder gebruik van mortel of lijmen. De wanden bestaan uit 22 cm dikke en ultralichte isolatieplaten (EPS) en zijn voor de stevigheid zowel binnen als buiten bekleed met OSB-platen. “Dat kan allemaal netjes uit elkaar gehaald worden. Zelfs de kliklaminaat is te recupereren. Alleen een deeltje van de gevel is verloren, omdat die bepleisterd is.”

(lees verder onder de foto’s)

.
RV .
.
RV .

Het huis met een bewoonbare oppervlakte van 143 m² en twee slaapkamers is ruim en comfortabel genoeg om met een gezin in te wonen. “Wij hebben er alleszins veel plezier aan beleefd, maar moeten het afbreken om te kunnen starten met de bouw van de woning die we al jaren op het oog hebben sinds we deze grond kochten.”

(lees verder onder de foto’s)

.
RV .
.
RV .
.
RV .

Het afbreken laat Koen wel over aan de koper. Die mag er vanaf 1 mei – de Dag van Arbeid –beginnen invliegen. “Reken op twee weken werk voor het demonteren en op nog eens vier weken voor de heropbouw. En dat met twee personen.” De prijs van niet eens 50.000 euro is, als je het ons vraagt, de inspanning wel waard. “Zelf kostte de woning ons indertijd zo’n 140.000 euro, dus die 49.500 euro is dus echt wel goedkoop”, aldus Koen die kandidaat-kopers adviseert om vooraf advies in te winnen bij je gemeente om te weten wat er mag en kan.

Interesse? Meer info vind je hier.

.
RV .
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Boden

  Hij zal dra weten waar hij zijn huis kan steken.

 • Bob Fréson

  En dat mocht dan wel gebouwd worden zonder bouwvergunning? Andere bouwvergunningen worden eerst nog eens afgekeurd voor een bagatel, om het handeltje draaiende te houden, en de eigenaars op kosten te jagen. En hier mag zo iets zonder vergunning.

 • Wilfried Verhulst

  wat zou de kost zijn om dat te verhuizen? Ik denk niet dat je dat met een autoke en remorkse gaat wegkrijgen . Ook een punt , je moet wel een stukje grond hebben om dat ding op neer te zetten / funseringen moeten gegoten zijn en aansluitingen voor nutsvoorzieningen . Verder zou ik zeggen "good deal"

 • dol de peeze

  Is toch wel een heel goede deal zeker en als je wil kan je de woning nog uitbreiden met 2 extra slaapkamers als ik dat zo zie. Je kan gerust op die andere platte daken ook nog eens een ruimte plaatsen. Dan heb je een woning met 4 slaapkamers voor waarschijnlijk iets meer dan 100 000 euro. Plus dat het nog eens volledig voldoet aan de normen als je de EPC bekijkt. Beter kan je toch niet hebben zeker?

 • Rayan El Arami

  Man, man, man, wat een reacties hier weer al. Afgunst viert weer hoogtij en de Fakebook generatie meent zich weer te moeten kunnen moeien met zaken die hen absoluut niet aan gaan. Mooi huis Koen, wij hebben helaas de centen niet voor een bouwgrond én je huis, anders had ik het gekocht. Bovendien willen we voorlopig ook nog niets kopen want zoals het er hier momenteel in België aan toe gaat in de politiek, is het helemaal niet zeker dat we hier willen blijven wonen.