Exclusief voor abonnees

Koen en Samia wonen in kaswoning: “Bijna het hele jaar hebben we gratis water en elektriciteit”

Koen en Samia haalden in 2019 alle media toen ze begin 2019 hun intrek in hun kaswoning namen, zo vernieuwend was dit type huis. Onder de kas staat hun houtskeletwoning.
Eddy Vangroenderbeek Koen en Samia haalden in 2019 alle media toen ze begin 2019 hun intrek in hun kaswoning namen, zo vernieuwend was dit type huis. Onder de kas staat hun houtskeletwoning.
Een milieubewuster en energiezuiniger huis dan dat van Koen Vandewaelle en Samia Wielfaert bouwen, is een uitdaging. Zowel qua materiaalgebruik als voorzieningen is immers aan alles gedacht. Het nieuw samengestelde gezin van zeven heeft nauwelijks elektriciteit nodig en maakt geen gebruik van het aardgas- en waternet. “Als het nu stopt met regenen, hebben we nog een watervoorraad tot in juli.”

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Aanbieding loopt nog
06dagen03uren31minuten05seconden
 • Lees nu 4 8 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Catherine MISTIAEN

  Voor plezante absurditeit ben ik altijd te vinden, zeker als het gratis is. Maar deze dure absurditeit, vind ik schandalig en zonde van het al het geld. Gelukkig doet de modale burger hier niet aan mee. Tenzij enkele positivo's, die zich met plezier laten beetnemen. (P.S. Absurditeit bestrijden ipv promoten, is de taak van de politici. Wij betalen ze daarvoor.)

 • Bob(Robert) Bruyland

  Het hangt er van af hoe jedie serre gebruikt,vergeet niet dat ze in de zuiderse landen serres gebruiken om hun teelt tegen de hitte te beschermen,het kan dus ,als je onderaan alles open zet en boven ook maak je een schouw effect waar steeds luchtverplaatsing is .

 • Luc Van Hauwermeiren

  Wat een prachtig ecologisch verhaal ,1 klein minpuntje waar halen we de open ruimte om voor elk een "stukje van 4000m om op te bouwen?" Of is het de bedoeling dat dit enkel voor de groene happy few is. Maar daar is ook een oplossing voor, met het ultra liberaal euthanasie programma van de open VLD.

 • Ben Strubbe

  Ik dacht dat het eigenlijk de bedoeling was dat wij met zijn allen net kleiner zouden gaan wonen. En zoals terecht opgemerkt, er wordt nooit over budgetten gesproken.

 • Rayan El Arami

  Knap. Maar hoe zit het met de temperatuur in de steeds warmer wordende zomers? En zoals gewoonlijk: niet voor de gewone man zijn bankrekening...