Tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je siergrassen sierlijk houdt.
Volledig scherm
PREMIUM
Tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je siergrassen sierlijk houdt. © rv

“Knip je siergrassen niet kort, maar geef ze nu een kambeurt”: wat moet je (niet) doen om je sierlijke sprieten in topvorm te houden

Siergrassen staan erom bekend dat ze nauwelijks verzorging nodig hebben. “Toch moeten ook zij af en toe gesplitst en gesnoeid worden en extra voeding krijgen”, waarschuwt onze tuinexperte Laurence Machiels. Ze vertelt hoe je dat juist aanpakt, en wat je moet doen bij kwaaltjes als mieren of vlekken.

  1. Hoe giftig zijn paddenstoelen? Mag je ze plukken en ervan eten? Experte waarschuwt: “Drink nooit alcohol bij dit exemplaar”
    PREMIUM

    Hoe giftig zijn paddenstoe­len? Mag je ze plukken en ervan eten? Experte waarschuwt: “Drink nooit alcohol bij dit exemplaar”

    Samen met de herfst duiken er weer veel paddenstoelen op in de tuin en in het bos. “Laat ze staan tijdens een wandeling”, waarschuwt Roosmarijn Steeman, wetenschappelijk medewerker van Natuurpunt Studie. “Velen zijn giftig.” Hoe herken je een giftig exemplaar? En wat moet je doen als er toch iemand een gevaarlijke paddenstoel gegeten heeft? Ze zet op een rijtje wat je allemaal moet weten over de fungi. “Deze mag je zeker nooit combineren met alcohol!”