Klooster van Militair Hospitaal wordt luxehotel met toprestaurant

.
Robert Rieger .
Het Augustinessenklooster op de site van het Antwerpse Militair Hospitaal was jarenlang het toevluchtsoord van de nonnen die overdag gewonde soldaten verzorgden. Vandaag is het omgetoverd tot August, een hospitality center met bar en restaurant, wellness met zwemvijver, verborgen tuinen, een shop en 44 hotelkamers.

August bestaat uit vijf verschillende gebouwen die naadloos zijn samengevoegd onder leiding van de wereldberoemde Belgische architect Vincent Van Duysen. Het was voor hem zijn eerste hotelproject. Het restaurant en de bar staan onder de leiding van de bekende sterrenchef Nick Bril.

.
Robert Rieger .
.
Robert Rieger .
.
Robert Rieger .
.
Robert Rieger .
.
Robert Rieger .
.
Robert Rieger .
.
Robert Rieger .
.
Robert Rieger .
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peggie Van Audenhove

  Mooi initiatief en herbestemming voor deze prachtige locatie. Hopelijk ook toegankelijk en betaalbaar voor de gewone mens.

 • Walter Wouters

  Defensie verkoopt zijn patrimonium aan immobiliënkantoren, om de Generaals(37) en Kolonels(450) een loon te geven terwijl de lage militairen met een laag pensioen in de sociale bijstand gaan. Kazernes werden ontruimd voor de illegale migranten die deze in brand staken of meubilair kort en klein sloegen, federale politie moest interventie ploegen sturen in Leopoldsburg. Terwijl de actieve militairen; in Arlon, Elsenborn in erbarmelijke omstandigheden buiten in de sneeuw moesten slapen;;;;;;;;;;;;

 • Roger Poot

  Voor onze (te grote) legertop.......?

 • Willy Van Craen

  In mijn legertijd heb ik daar 3 dagen commedie gespeeld als zieke met denkbare geelzucht verschijnselen. Het was er plezant.

 • Gerd Van nieuwenhove

  En wie kan maar daar gaan eten ? Wie heeft zoveel geld ..... Vroeger miliciens ( ik liet er een paar tanden trekken ) nu voor kolonels , politiekers en rijke rijpe zelfstandigen ! Het kan verkeren zei Bredero !!!