Wil je de zomer doorkomen zonder binnenshuis te puffen en te zweten? Vraag dan op tijd een offerte aan voor een aircotoestel.
Volledig scherm
Wil je de zomer doorkomen zonder binnenshuis te puffen en te zweten? Vraag dan op tijd een offerte aan voor een aircotoestel. © Getty Images

Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden

LiviosWie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Premies voor warmtepompen verdubbeld: Hoe ziet het totale kostenplaatje er nu uit?
  Livios

  Premies voor warmtepom­pen verdubbeld: Hoe ziet het totale kosten­plaat­je er nu uit?

  De Vlaamse regering heeft de premies voor warmtepompen verdubbeld. Voor een lucht-waterwarmtepomp krijg je vanaf juli bijvoorbeeld een premie van 3.000 euro in plaats van 1.500 euro. Voor een geothermische warmtepomp loopt de premie zelfs op tot 4.000 euro. Maar wat is nu het verschil tussen deze warmtepompen? En welke pomp past het beste bij jouw woning? Bouwsite Livios legt uit waar je op moet letten én berekent hoe het totale kostenplaatje eruitziet.
 3. Capaciteitstarief opnieuw uitgesteld: Wat is het precies? En wat zal het voor je factuur betekenen?
  Livios

  Capaci­teits­ta­rief opnieuw uitgesteld: Wat is het precies? En wat zal het voor je factuur betekenen?

  Voor de tweede keer stelt de Vlaamse Energie Regulator de invoering van het capaciteitstarief voor elektriciteit uit. De nieuwe datum van intrede is nu voorzien op 1 januari 2023. Vanaf dan wordt het distributienettarief gedeeltelijk berekend op basis van je piekverbruik. Omdat dat een heel nieuwe manier van kijken naar je verbruik inhoudt, zet bouwsite Livios nu al alles even op een rij.
 1. Hoe vaak moet je je zonnepanelen (laten) poetsen? “Wie niet reinigt, kan tot 10 procent rendement mislopen”
  Livios

  Hoe vaak moet je je zonnepane­len (laten) poetsen? “Wie niet reinigt, kan tot 10 procent rendement mislopen”

  Wek je je eigen stroom op met zonnepanelen? Met de huidige torenhoge energieprijzen, verlang je dan natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement. Om dit te verzekeren, dienen prosumenten hun installatie echter af en toe te reinigen. Want zelfs als we niet met droogte te kampen hebben, slaagt het regenwater er nog niet in al het vuil weg te spoelen. Bouwsite Livios vroeg aan Nico Commyn van Nico’s Window Cleaning hoe je het poetsen best aanpakt.