Je badkamer inrichten? Dit zijn de trends van 2019

Met zwarte accenten, warme houtsoorten en een matte afwerking kan je in 2019 niet missen.
X²O Met zwarte accenten, warme houtsoorten en een matte afwerking kan je in 2019 niet missen.
Op zoek naar een nieuwe badkamer? Volgens bouwsite Livios en badkamerspecialist X²O focussen de trends van 2019 op tijdloos design en kwaliteit. Met zwarte accenten, warme houtsoorten en een matte afwerking kan je dit jaar niet missen. Ook de juiste spiegel tilt je badkamer naar een hoge niveau. En vergeet het kleinste kamertje niet!

Stijlvolle spiegels

Spiegels zijn niet alleen functioneel, ze tillen je badkamerdesign naar een hoger niveau. Met de juiste spiegel lijkt je kleine badkamer zelfs een pak groter. Een spiegel met anti-dampfunctie maakt je leven bovendien gemakkelijker. En met ingebouwde ledverlichting is je badkamer niet alleen beter, maar ook sfeervol verlicht. Speel ook eens met de vorm van je spiegel: een ronde of twee verticale naast elkaar geven je badkamer een verfrissend effect.

Zwarte accenten en warme houtsoorten

Zwart blijft dé kleur voor je badkamer. Smuk je witte design daarom op met zwarte accenten. Ga er vol voor met een zwarte kraan of doe het subtiel met je frames en doucheprofielen. Zwarte handvatten geven je badkamer bovendien een elegante, sobere en stijlvolle uitstraling. Wil je meer dan zwarte accenten? Kies dan voor een badkamermeubel in een warme houtsoort, zoals black oak: perfect in combinatie met een zwarte kraan of doucheframe.

Matte afwerking

Met een matte afwerking geef je je badkamer een zachte, tijdloze uitstraling. Wil je enkel matte accenten of een volledig matte badkamer? Het kan allebei. Je vindt zelfs douches en toiletten in een matte uitvoering. Een solid surface wastafeltablet met een wit frame: meer heb je niet nodig voor een open, lichte badkamer waar het heerlijk vertoeven is. Kies bovenal voor een mix van trends en klassiekers. Zo creëer je de badkamer die helemaal bij jou past. 

Pimp your toilet

Welke onmisbare kamer zie je toch gemakkelijk over het hoofd? Juist! Met deze tips verander je het kleinste kamertje in… wel, een fijner kamertje.

• Kies voor een hangtoilet: zo bepaal je zelf de hoogte en maak je de vloer gemakkelijk schoon.

• Een universeel, retro of strak exemplaar? Bepaal zelf je stijl. Een mat porseleinen toilet past perfect bij andere matte materialen.

• Weg met de kletterende wc-bril: ga voor een soft close exemplaar. Zo beroof je niemand van zijn nachtrust.

• Een toilet met smartflush spoelsysteem is proper en makkelijk te poetsen.

• Integreer een geurblokje in een duwplaat en zorg voor een aangename geur in je toilet.

• Bespaar plaats met een handwasser zonder kastje.

Tip: Renoveer jij je badkamer? Vraag hier je gratis verbouwmagazine ‘Badkamer en wellness’ aan voor praktische informatie en richtprijzen.

Lees ook:

[Infographic] 10 maal water besparen in de badkamer

Met deze tips deel je je badkamer ideaal in

Een perfect warme badkamer? Zo zorg je ervoor!

Bron: Livios.be
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Jansen

  Warme houtsoorten.... doe vooral zo verder nog meer houtkap in de wereld, en na 3 of 5 jaar een andere trend...

 • Freddy Van Yperzele

  Gerda, waarom zou ik een boete moeten betalen omdat wij een bad hebben, wij gebruiken grondwater 18m diepte en verwarmen is met zonnepanelen en tenslotte regenwater ruikt maar is goed voor de wc's door te spoelen wat wij ook doen, nog een fijne dag verder.

 • Walter De Meulenaer

  Trents! Sorry die volg ik niet. Binnen twee of drie jaar heb je immers weer een verouderde badkamer. Praktisch is voor mij prioritair!

 • vangeel guido

  Ik dacht 20000 € voor een bad kamertje op een appartementje.

 • Jos Spriet-Dewaele

  geef mij maar een kleine badkamer waar alles dicht bijeen staat maar genoeg ruimte om te draaien en te keren