2PK Architecten / Marble Moon
Volledig scherm
© 2PK Architecten / Marble Moon

Jan en Sabine bouwden een gezellige houtskeletwoning: "vanuit elke kamer zicht op naastgelegen park"

LiviosEnkele jaren geleden gingen Jan, Sabine en hun drie kinderen op zoek naar een cohousingproject in het Gentse. Uiteindelijk bouwden ze toch een nieuwe eengezinswoning op een hoekperceel in Sint-Amandsberg. Het moest niet alleen een toffe woonplek worden, maar ook een duurzame en energiezuinige woning. Kijk met bouwsite Livios mee hoe 2PK architecten dit project heeft aangepakt.

 1. Ondanks stijgende energieprijzen geen piekende rekening? Een slimme thermostaat helpt je besparen
  Livios

  Ondanks stijgende energie­prij­zen geen piekende rekening? Een slimme thermo­staat helpt je besparen

  Doen Nest, Anna en Toon bij jou een belletje rinkelen? De slimme thermostaat is inderdaad al goed ingeburgerd. Met zo’n toestel koppel je je bestaande cv-ketel aan het internet. Met een bijhorende app behoud je de controle over je verwarming. Ook als je van huis bent. Bovendien zijn de meeste slimme thermostaten zelflerend. Ze passen zich aan je leefgewoontes aan. Resultaat? Energie-efficiënte verwarming op maat van jouw gezin. Bouwsite Livios legt uit hoe het werkt.
 2. Vorig jaar stierven 29 Belgen aan CO-intoxicatie: is jouw woning veilig genoeg?
  Livios

  Vorig jaar stierven 29 Belgen aan CO-intoxica­tie: is jouw woning veilig genoeg?

  Vorig jaar stierven over heel België 29 mensen aan CO-intoxicatie, zo blijkt uit cijfers van het Antigifcentrum. Dat gebeurt vooral tussen de maanden oktober en februari. Nu we massaal onze verwarmingstoestellen aanzetten, steekt het gevaar op CO- of koolstofmonoxidevergiftiging opnieuw de kop op. Waar loopt het meestal mis en hoe voorkom je problemen de komende maanden? Bouwsite Livios geeft enkele nuttige tips.