In dit huis lijkt het alsof je op zee woont

.
Blankpage Architects .
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf in te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke week een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Libanon.

De villa van Blankpage Architects is gebouwd op een duinenklif en door die uitzonderlijke ligging krijg je op het terras en binnen in huis de indruk dat je op zee woont. Het vele glas in de minimalistische constructie maakt van de woning een beperkt obstakel in de natuurlijke omgeving.

(lees verder onder de foto’s)

.
Blankpage Architects .
.
Blankpage Architects .
.
Blankpage Architects .

De architecten hadden niet de bedoeling om op te vallen. Dat merk je goed aan de straatkant waar palmbomen de meeste aandacht opeisen en je eerst langs een lang pad moet stappen om tot bij de villa te geraken. Aan de zijkant is over die volledige lengte trouwens een indrukwekkend zwembad aangelegd.

.
Blankpage Architects .
.
Blankpage Architects .
.
Blankpage Architects .5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Jansen

  Triest interieur, een slaapkamer zonder privacy, niet één vriendelijke noot in het gebouw. Mij niet gezien, dit laat ik met plezier voor de liefhebbers.

 • dirk pyl

  Zo’n huis en nog geen garage

 • Louis Bouduin

  Ziet er weliswaar prachtig uit, maar de dommerik in mij stelt zich dan onmiddellijk de vraag of het niet veel simpeler en goedkoper is om een Yacht te kopen. Bovendien kan je dan altijd ergens anders naartoe als het zicht gaat vervelen?

 • Philomena Vanderweyen

  Gelukkig mogen we door deze plaatjes blijven dromen,mooi gedaan.

 • Jos Spriet-Dewaele

  en hoe lang blijven huizen op een klif gebouwd staan voor ze in zee verdwijnen ? Kijk in Bonifacio (Corcica) of in de stadjes in de Algarve.