In deze lofts schuif je muren naar buiten voor meer ruimte

.
Fouad Samara Architects .
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf in te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een loft in Libanon.

Tijdens ons leven veranderen onze woonbehoeftes meermaals, maar dat hoeft niet te betekenen dat we telkens moeten verhuizen of onze woning moeten verbouwen. Met dat als uitgangspunt ontwierp Fouad Samara Architects een wel heel opvallend project in de Libanese hoofdstad Beiroet.

Verdeeld over veertien verdiepingen zijn er zeven duplexlofts die eigenlijk niet veel meer voorstellen dan lege betonnen dozen met open ruimtes. Afhankelijk van hun situatie kunnen de eigenaars die ruimtes opsplitsen met schuifwanden en op die manier verschillende kamers creëren.

(lees verder onder de foto’s)

.
Fouad Samara Architects .
.
Fouad Samara Architects .

Het frappante is dat de wanden niet verborgen zitten in een binnenmuur, maar dat ze van binnen naar buiten schuiven en omgekeerd. Afhankelijk van de behoeftes van de bewoners ziet het gebouw er van op straat dus telkens anders uit. Het antwoord op de vraag hoe vuil zo'n wand is wanneer die opnieuw wordt binnengehaald, moeten we helaas schuldig blijven.

.
Fouad Samara Architects .
.
Fouad Samara Architects .
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ken Verbruggen

    Dat is een immense koudebrug voor de EPB.

  • Geert Vaelen

    Dan hadden ze ook wanden kunnen maken die binnen oprollen of gewoon de wand weglaten voor meer ruimte. Een steunmuur is het al niet.