In 4 minuten 1,5 miljoen euro opgehaald bij 526 particulieren: nieuw record voor crowdlending

Realisatie woonproject Sint-Denijs-Westrem - Bontinck Architecture and Engineering.
Acasa Realisatie woonproject Sint-Denijs-Westrem - Bontinck Architecture and Engineering.
De Latemse vastgoedontwikkelaar Acasa heeft via het crowdlendingplatform Look&Fin in amper vier minuten tijd 1,5 miljoen euro opgehaald bij 526 particulieren. Dit is een recordbedrag voor Vlaanderen. Voor de particulieren biedt crowdlending een mooie kans op een hoger rendement.

Om liquide middelen vrij te maken, wilde Acasa een deel van haar eigen inbreng in een groot woonproject in Vilvoorde herfinancieren. Daarvoor deed het een beroep op crowdlending. “Het is een innovatieve financieringsmethode die vastgoedontwikkelaars zoals ons toelaat om hun financieringsbronnen te diversifiëren en niet louter afhankelijk te zijn van bankschulden”, vertelt Kristof Van Speybroeck van Acasa.

“Crowdlending is een bijzonder goede manier om ons eigen vermogen niet te lang te immobiliseren. Door geld vrij te maken, kunnen we onmiddellijk nieuwe projecten opstarten en vermijden dat er businessopportuniteiten aan onze neus voorbijgaan.”

Crowdlending is niet alleen voor vastgoedontwikkelaars interessant, maar ook voor particuliere beleggers. “Het biedt ze de mogelijkheid om rechtstreeks te investeren in de reële economie en hogere rendementen te ontvangen dan andere alternatieve beleggingen”, klinkt het bij Look&Fin.

Twee leningen

Zij bieden twee soorten leningen aan. Het gaat om gewaarborgde leningen tegen een rentevoet van gemiddeld 3 tot 4 procent en om achtergestelde leningen zonder waarborgen tegen een rentevoet van gemiddeld 7 procent. De belegger kan instappen zonder kosten en ontvangt vooraf gekende maandelijkse terugbetalingen.

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Scheepers

  En als ze in faling gaan, staan er weer een paar beteuterd te kijken. Het is niet al goud wat blinkt. Als het te mooi is om waar te zijn, dan.....

 • etienne vijverman

  als de vos de passie preekt ......boer let op uw ....kippen

 • danny meulders

  7 procent ? op de bank 0,11 procent , de Jean Pierre is uit de as herrezen ?

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Ik vind het nogal riskant. Benny De Keyzer heeft gelijk.

 • dirk claeys

  Mooi maar grote gevolgen! Als ze overleven krijg je mooie centen maar bij overkom gaan ben je alles kwijt!