Immoweb lanceert woonverzekering (en straks ook hypotheeklening)

.
Immoweb .
Immoweb lanceert vandaag een 100 % digitale woonverzekering voor huurders. Het is het eerste voorzichtige stapje in de verzekeringswereld. Het doel van de vastgoedsite is om zijn gebruikers een compleet assortiment financiële producten aan te bieden rond vastgoedtransacties, inclusief hypotheekleningen.

“De woonverzekering is makkelijk te begrijpen én af te sluiten, het is een extra oplossing die we Belgen kunnen aanbieden. Er geldt een 24h/24 beschikbare bijstand, toch tamelijk zeldzaam op de Belgische markt”, klinkt het. Er zijn ook een aantal optionele waarborgen, zoals de burgerlijke aansprakelijkheid familiale verzekering, rechtsbijstand en opties voor fietsen en e-bikes. De verzekering wordt online aangeboden aan alle gebruikers van de site van Immoweb, maar ook via partneragentschappen.

Voor de uitwerking van het nieuwe product deed Immoweb begin dit jaar onderzoek naar de woonverzekering van zo’n 700 huurders. Uit die studie bleek dat 90 % van de huurders al een woonverzekering had afgesloten, maar de helft wist niet wat ze precies inhield, kende de naam van de verzekeraar niet en wendde zich tot een makelaar of een bankverzekeraar. 

“We hebben de ambitie om de procedure terug op de huurder te richten door hem een volledig digitale, transparante en vooral vereenvoudigde afsluiting van een verzekering te garanderen. Een dergelijke gangbare en essentiële verzekering als een woonverzekering afsluiten, dat zou een fluitje van een cent moeten zijn.”

Vergunning

De woonverzekering is het eerste in een reeks van producten die Immoweb op de kaart van de financiële dienstverlening moet zetten. Daarvoor is dochtermaatschappij Financial Services, met een kapitaal van 3 miljoen euro, opgericht. Wellicht eind dit jaar volgt de hypotheeklening. Er wordt volop gewerkt aan de indiening van een vergunningsaanvraag. 

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rita Ghessaf

    Gino je moet bij je bank nu ook al je brandverzekering hebben om van hun laagste tarieven te genieten, dus het fenomeen bestaat al heel lang. Volgens de Immoweb tool is mijn woning nul euro waard, dus weet ik niet of het slim is dat zij mijn verzekeringen zouden doen...Een hypotheek krijgen kan dan weer geen probleem zijn. :-D

  • Gino Denil

    Is een concentratie van bankactiviteiten, verzekeringsagent en immobiliën makelaar wel verantwoord. hoe lang gaat het duren vooraleer een huurder verplicht wordt om zijn verzekering bij hen af te sluiten. Of een koper verplicht wordt om de hypotheeklening bij hen te nemen.