Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

Immoscoop mag niet langer exclusiviteit van vastgoedmakelaars vragen, Immoweb tevreden

Immoscoop mag niet langer van vastgoedmakelaars verlangen dat ze hun panden exclusief op zijn zoekertjessite adverteren. Dat heeft het Antwerpse hof van beroep beslist. Concurrent Immoweb, die deze praktijk had aangeklaagd bij het gerecht, reageert tevreden in een persmededeling.

 1. Huizen met een tuin verkopen als zoete broodjes: “Wie wacht, betaalt binnenkort misschien minder voor zijn droomhuis”
  PREMIUM

  Huizen met een tuin verkopen als zoete broodjes: “Wie wacht, betaalt binnenkort misschien minder voor zijn droomhuis”

  Huizen met een tuin in de stad en in de rand worden in tijden van corona in een mum van tijd verkocht en dat frustreert heel wat kandidaat-kopers. Vooral jonge koppels dreigen het slachtoffer te worden, waarschuwen experts. Hoeveel betaal je tegenwoordig voor zo’n huis met hof? En hoe krijg je er toch een te pakken? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt geeft advies en waarschuwt voor enkele valkuilen.
 2. "Een woning is best open naar het zuiden en gesloten naar het noorden": Waar moet je op letten als je een huis koopt?
  PREMIUM

  "Een woning is best open naar het zuiden en gesloten naar het noorden": Waar moet je op letten als je een huis koopt?

  Heel wat Vlamingen zijn sinds de lockdown van dit voorjaar op zoek gegaan naar een nieuwe woning. Overweeg je het zelf? Bereid je dan goed voor. Onze woonexpert Björn Cocquyt stelde een lijst op met twintig essentiële vragen die je als potentiële koper zeker moet stellen. Welke voorzieningen moet je absoluut in de buurt hebben, welke bijkomende kosten kunnen nog heel wat geld opslorpen en waarom wordt de woning verkocht?
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend