Ikea start met persoonlijk advies in videogesprek

.
Ikea .
Omdat een persoonlijk adviesgesprek in de winkel door het coronavirus nu niet kan doorgaan, wil Ikea zijn klanten voortaan bijstaan in een videogesprek. Iedereen die online een afspraak maakt, kan gedurende een half uur gratis met een medewerker spreken. Het gaat om praktische oplossingen en het maken van een plan voor bepaalde ruimtes en niet over specifieke items zoals kleuradvies.

Wie interesse heeft in zo’n videogesprek, moet eerst een formulier invullen op de website en er een keuze maken uit zes onderwerpen: thuiskantoor, badkamer, bed & matras, baby- en kinderkamer, kledingkast en opbergen in de woonkamer. Afhankelijk van waar je op wilt focussen, kan je extra info ingeven zoals de afmetingen van je kamer.

Tijdens de call luistert de Ikea-medewerker naar je noden en wensen en helpt je bij het samenstellen van het juiste productenpakket. Na afloop krijg je – bij beschikbaarheid – een shoppinglijst in je mailbox die je met 1 klik kan bevestigen voor betaling. Voor de producten en afdelingen met planners ontvang je ook de digitale versie van de schetsen.

“De voorbije weken piekte op onze webshop de aankoop van producten om je werkplek in te richten en je huis op orde te brengen”, zegt Jolanda Wetzelaer. “Door het optimaal inrichten van ruimtes kun je op een eenvoudige manier persoonlijke cocons creëren om je in terug te trekken, want we wisten al uit ons Life at Home-onderzoek dat er een grote nood is aan privacy. Op dat vlak zijn het uitdagende tijden en daar willen we onze klanten graag bij helpen met persoonlijk advies tijdens een videogesprek.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.