Exclusief voor abonnees

Huren in Vlaanderen nooit zo duur: huurprijs van huis in jaar met 39 euro omhoog

Een huis huren werd in 2019 gemiddeld 4,82 procent duurder.
RV Een huis huren werd in 2019 gemiddeld 4,82 procent duurder.
Huren in Vlaanderen was nooit zo duur. Het voorbije jaar steeg de maandelijkse huurprijs van een huis gemiddeld met 39 euro, ofwel bijna 5 procent. Meer nieuwe en kwalitatief gerenoveerde panden drijven de prijs omhoog. Dreigen door het verdwijnen van ‘goedkopere’ huurhuizen sommige huurders op de private markt niet uit de boot te vallen?

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis
92 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • carine francoys

  Beter zo dat de huurprijzen stijgen....de verhuurder moeten ook veel investeren in hun woning en de huurders lappen overal hun laars aan....telkens de huurder vertrekt schade...schade en nog eens schade....Die beseffen niet dat een huurhuis bloed zweet en tranen en pakken geld heeft gekost...niks van respect...

 • Fernando Bourgy

  De verhuurders van woningen ouder dan 10j moeten ze beter controleren , en al die niet volgens de normen in orde zijn verbieden om nog te Verhuren. Huurders hebben ook rechten en niet alleen verhuurders punt uit.

 • Rayan El Arami

  Coen Geurts, mag ik even in naam van de goede huurders spreken? Al eens geprobeerd om een lening te pakken te krijgen als je in het interimnetwerk verstrikt geraakt bent? Zo te lezen niet. Al eens geprobeerd om tegenwoordig een contract van onbepaalde duur te pakken te krijgen (geen knelpuntberoep)? Zo te lezen niet. De prijs voor een gemiddeld huis al eens bekeken en uitgevist wat je maandelijks moet afbetalen als je de volle pot moet lenen? Zo te lezen niet....

 • Liesbeth Tippels

  Vergeet ook niet dat veel van die verhuurders met 'schade', gewoon proberen om de kosten voor renovaties op de ex-huurder te verhalen!

 • Mark Talman

  Tegenwoordig huur je geen woning op zich. Neen, de laatste 20 jaar zit alles erop en eraan: ingerichte keuken met apparaten, Garagepoort met afstandsbediening, lift, ... De eigenaar moet wel alle herstellingen betalen als de koelkast bijv. defect is. huren kan alleen maar duurder worden. En dan de bijkomende kosten: EPC enz. zonder einde. begin er niet aan.