Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Huizen weer 5 % duurder maar prijzen stijgen forser in buurlanden

Woon.De vastgoedprijzen blijven maar stijgen. Tijdens de eerste helft van 2021 werd een huis in Vlaanderen gemiddeld 5,1 % duurder en een appartement 4,6 %. “De markt zit in een uitzonderlijke fase, maar is relatief stabiel, zeker als je die vergelijkt met onze buurlanden”, vertelt Bart van Opstal van notaris.be. Wie het kan, krijgt wel de raad om zijn aankoop nog even uit te stellen.

14 reacties

 • Hilde Peeters

  2 weken geleden
  De prijzen stijgen en het gevolg de huurprijzen ook .Betaal de helft van mijn loon aan huur maar krijg geen lening risico alleenstaand en leeftijd als ik met pensioen kan over vele jaren moet ik ook huren hoe weet ik nog niet.
 • karel dillen

  2 weken geleden
  Wacht maar tot blijkt hoe sterk de bodem overal vervuild is in Vlaanderen, dan gaan alle echte Vlamingen lopen naar Wallonië. 3M is maar het topje van de ijsberg.
 • Thomas Lambaerts

  2 weken geleden
  Aankoop uitstellen? waarom? Prijzen zullen toch neit dalen in België
 • Nema De Geest

  2 weken geleden
  Ik zeg tegen mijn kinderen dat ze best huren. De huizen zijn overgewaardeerd. De huur voor een mooi modern huis met alle comfort ligt lager dan de afbetaling van een krot met veel werk. Beter huren, spaarzaam leven, wat sparen en beleggen en wanneer ze vijftig zijn en geërfd hebben iets kopen met heel grote eigen inbreng en dus minieme aflossing. Die die gekocht hebben beginnen dan vaak aan grote renovaties omdat hun huis afgeleefd is. Huren is vrijheid. Kopen is meer en meer een zware molenstee
 • Elise Van Damme

  2 weken geleden
  Waar eindigt het, straks een rijtjeshuis voor een half miljoen euro misschien? Terwijl het doorsnee preetje reeds jaren rond de 1a 2duizend euro netto blijft hangen. Ik beklaag de jonge mensen die aan een gezin en huisje willen starten, zonder hulp van ouders inclusief grootouders straks komen ze er niet.