Huis verkopen zonder makelaar kan ook maandag al dankzij gratis virtuele rondleiding

.
Hello Home .
Vanaf maandag gaan vastgoedmakelaars opnieuw op pad om met kandidaat-kopers huizen te bezichtigen. “Maar particuliere verkopers moeten nog een weekje extra geduld hebben, hoorden we op het kabinet van minister Muylle. Wij bieden hen de kans om toch al met de verkoop te starten met virtuele rondleidingen en 3D-plannen die we zonder meerkost maken”, klinkt het bij Hello Home.

“Wie zijn woning verkoopt zonder makelaar kan gemakkelijk 6.000 tot 20.000 euro besparen, natuurlijk naargelang de prijs van de woning. De periode mei-juni is ook de beste periode voor een verkoop, want de zon schijnt al meer en de tuin is dan op z’n mooist. Als je dan een week extra moet wachten in vergelijking met een makelaar is dat erg vervelend”, zegt Michèle Lossy van Hello Home, de organisatie die mensen die hun huis zelf verkopen tegen betaling bijstaat.

“Omdat particuliere verkopers toch al met de verkoop zouden kunnen starten, maken we voor iedereen die nu klant wordt gratis virtuele rondleidingen en 3D-plannen. Dat is ook handig voor kandidaat-kopers die zo het huis digitaal grondig kunnen inspecteren voor ze een plaatsbezoek vastleggen. Op die manier helpen we om het sociale contact de komende dagen en weken nog altijd tot het essentiële te beperken.”

Het gratis pakket kost normaal 450 euro. Dat komt bovenop de 1.950 euro die je als klant betaalt voor een professionele website, fotoreportage door gespecialiseerde fotograaf, marketingcampagne op social media en het posten van je pand op alle mogelijke immosites.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fonske Beys

  Niemand als verkoper kent beter zijn vastgoed . Eens contract getekend bij makelaar ben je zelf geen baas meer van je eigen vastgoed . Makelaar geeft je niets gratis , velen zouden met hen niet meer in zee gaan .

 • Renaat Moerman

  @Max : klopt niet. Wij hebben al twee huizen zelf verkocht, telkens boven de geschatte waarde. Heeft ons in totaal ongeveer € 25.000 makelaar uitgespaard. Het enige wat je moet doen is een keuring van de elektriciteit en een EPC. Totale kost per huis inclusief wat Immoweb : +/- € 800. Ik snap echt niet dat je van alles zelf kan verkopen op internet, maar dit voor een huis niet zou lukken.

 • Max Illens

  De kost van 1950 euro voor foto's etc is een kost die meestal door de makelaars wordt gedragen. Zet er de 450 euro bovenop die normaal wordt aangerekend, en je bent al aan 2400 euro. Neem gewoon een makelaar, hij/zij verkoopt je huis aan een betere prijs dan je dat zelf kunt, en je eindigt altijd met meer geld netto over dan wanneer je het zelf probeert.

 • Rita Ghessaf

  Het verschil tussen Hello Home en een makelaar is subtiel...