Woningen die je voor de gemiddelde prijs kunt kopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Woningen die je voor de gemiddelde prijs kunt kopen. © RV

“Huis met 6 slaapkamers, tuin én vijver voor 324.000 euro”: zoveel kost een woning in jouw provincie én dit mag je verwachten voor die prijs

Het voorbije kwartaal steeg de gemiddelde woningprijs in Vlaanderen tot een recordbedrag van 303.243 euro. Op jaarbasis werden huizen maar liefst 16.000 euro duurder, zo blijkt uit cijfers van notaris.be. Maar hoe zit het in jouw provincie? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt zocht het uit en ging op zoek naar woningen die je voor de gemiddelde prijs kunt kopen. “In Limburg betaal je gemiddeld 255.531 euro voor een woning, verkas je naar Brussel dan betaal je maar liefst het dubbele.”

7 reacties

 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Voor die prijs kan je beter zelf bouwen. En dat bespaart je voor ongeveer even veel geld een hoop renovatiekosten. Het huis beantwoordt aan de nieuwe normen. En zal veel minder vlug in waarde afnemen. Een gerenoveerd huis uit 1950 blijft een oud huis en zal in 2050 veel meer in waarde gedaald zijn dan een nieuwbouw van 2020.
 • walther truyens

  6 maanden geleden
  DE hoge prijzen liggen aan de overheid , er zijn meer kosten aan de verkaveling , wateropvang enz , tevens moet de verkavelaar gronden  van deze verkaveling ter beschikking stellen , wat allemaal doorgerekend worden aan de kopers , de gronden slaan daarom niet op maar de de oppervlakte wordt een derde kleiner  , en dan begint het de isolatienormen en verluchting kost een smak geld de aansluiting van water ,elektriciteit , tel ,internet kost stukken van mensen ,dat mag allemaal van de politiekers
 • Jan Kerkhof

  7 maanden geleden
  Deze week een prijsberekening van ons huis laten maken, als ik voor die prijs zou verkopen krijg ik de belastingen achter m'n broek wegens onverantwoord lage verkoopsprijs... De langs die weg verkregen prijsinfo is verre van betrouwbaar!
 • Fonske Beys

  7 maanden geleden
  Met de komst van vastgoed makelaars is huur en koop onbetaalbaar geworden .
 • Mo Biraja

  7 maanden geleden
  Huizen zijn op 30 jaar tijd x4 x5 duurder geworden maar lonen zijn niet x5 geworden corectie op komst ?
 1. Dit zijn de duurste en goedkoopste gemeenten om te wonen
  PREMIUM

  Dit zijn de duurste en goedkoop­ste gemeenten om te wonen

  De huizenprijzen in Vlaanderen verschillen sterk van regio tot regio en ook in dezelfde provincies zijn er vaak grote verschillen. Woon jij in een van de vijf goedkoopste of duurste gemeenten in jouw provincie? Ontdek het hier in een overzicht op basis van de cijfers van de Federatie van het Notariaat. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt nam meteen ook een kijkje achter de gevels van enkele huizen die binnen de prijscategorieën passen.
 2. Huizen met een tuin verkopen als zoete broodjes: “Wie wacht, betaalt binnenkort misschien minder voor zijn droomhuis”
  PREMIUM

  Huizen met een tuin verkopen als zoete broodjes: “Wie wacht, betaalt binnenkort misschien minder voor zijn droomhuis”

  Huizen met een tuin in de stad en in de rand worden in tijden van corona in een mum van tijd verkocht en dat frustreert heel wat kandidaat-kopers. Vooral jonge koppels dreigen het slachtoffer te worden, waarschuwen experts. Hoeveel betaal je tegenwoordig voor zo’n huis met hof? En hoe krijg je er toch een te pakken? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt geeft advies en waarschuwt voor enkele valkuilen.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser