Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © ANP

Huis in Vlaanderen dit jaar al 22.000 euro duurder. Maar koper drukt pauzeknop momenteel in: eerste signaal van afkoeling verhitte markt?

Wie de voorbije drie maanden een huis kocht in Vlaanderen, betaalde daar gemiddeld bijna 22.000 euro méér voor dan vorig jaar, zo blijkt uit de nieuwste Notarisbarometer. Vandaag drukken kandidaat-kopers op de pauzeknop. “In maart daalde het aantal mensen dat een huis kocht, lang geleden dat we dat nog hebben gezien.” Begint de verhitte huizenmarkt eindelijk af te koelen?

57 reacties

 • Marcus Vadis

  4 maanden geleden
  De laatste jaren is de verkoop van immo zo goed gegaan omdat veel mensen met een pak geld op de bank zonder intrest dan maar een woning kopen ongeacht hoe duur die is. Het brengt altijd op want je hebt huur plus meerwaarde na x jaren. Op dit moment is het volgens mij veel te duur. De meeste huizen van meer dan tien jaar voldoen totaal niet aan de nieuwe isolatie eisen.
 • rita vdbergh

  4 maanden geleden
  In 1979 een oud huis 30 000 euro in 1984 een oude boerderij met 1 ha grond 30 000 euro in dezelfde straat. Veel hangt af van de rente verhogingen. De eisen zijn nu veel hoger dan 40 jaar geleden, toen werden nog veel huizen verkocht zonder badkamer of ingerichte keuken.
 • Andy Seresia

  4 maanden geleden
  De pauze knop is niet ingedrukt , voor de middenstand is een huis onbetaalbaar geworden , ivm immo kantoren , laat ze maar eens medeverantwoordelijk voor hun verkoop , voor 5 jaar , nu hebben ze 0 verantwoordelijkheid , wedden dat je terug betere huizen gaat krijgen voor betaalbare prijs
 • Louis Franklin

  4 maanden geleden
  Het moet gedaan zijn met speculerende privébedrijven in de huizenmarkt. En ook met eindeloze airbnb'ers. Dit is onuithoudbaar.
 • Stefan Andries

  4 maanden geleden
  Pure afrippers, woonbonus afgeschaft voor enige gezinswoning, 2 de woonst kan men nog lekker inbrengen, omdat dit zogezegd federaal is.