Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shutterstock

“Huis bouwen wordt tot 10 procent duurder”: Bouwunie waarschuwt voor nieuwe isolatienorm vanaf 2021

Wie plannen heeft om een huis te bouwen, voorziet maar beter een budget dat 5 à 10% hoger ligt. Dat zegt de Bouwunie naar aanleiding van de strengere isolatienorm die vanaf 2021 zal gelden. CD&V wil de norm versoepelen. “Nieuwbouwwoningen zijn per definitie de meest energiezuinige op de markt. Ze onbetaalbaar maken voor modale gezinnen is maatschappelijk noch ecologisch een goede zet.” 

70 reacties

 • Farid Azuzzi

  2 jaar geleden
  ieder gram co2 die de overheid je gedwongen doet besparen is ten voordele van de industrie ..dan moeten zij zich daarmee niet bezighouden en kunnen ze gewoon verder doen .. als Europa er zich mee gaat moeien dreigen er boetes en zullen zij de normen opleggen ook aan de industrie ..zal niet lang meer duren eer ons land beschuldigd zal worden op co2 fraude om zo een concurrentieel voordeel te hebben op onze buurlanden die wel maatregelen nemen ook voor de industrie
 • michel De Blay

  2 jaar geleden
  @Maria Vergote. U hebt gelijk dat de eerste cm de beste zijn.Maar wat maakt het financieel uit of je 5cm steekt of 12??. Je gaat er wel je hele leven lang de vruchten van plukken.
 • Yvan Lissens

  2 jaar geleden
  Men wil het gewoon onmogelijk maken om, als gewone werkmens, nog een huis te bouwen. Alles voor de grote projectontwikkelaars, niets meer voor de gewone mens. Als huurder gaan ze je pluimen tot je in de kist ligt, terwijl je nog geen nagel in de muur mag slaan. Gelukkig hebben wij onze woning, 30 jaar geleden, nog aan een normale prijs gekocht.
 • philippe claes

  2 jaar geleden
  Waanzin is dit, ze maken van de huizen een vacuum stulp, en dit heeft niks meer te maken met isolatie of energiezuinig bouwen, dit is pure geldklopperij !!!
 • Maria Vergote

  2 jaar geleden
  De eerste centimeters isolatie brengen meest op, daarna is iedere cm meer minder rendabel, dat schijnen onze slimmerikken niet te weten.