Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Sibomat
Volledig scherm
© Sibomat

Houtskeletbouw: mooier, comfortabeler én gezonder wonen

Bouwen met baksteen en beton is niet langer een absolute voorwaarde om comfortabel en gezond te wonen. Ook andere materialen en technieken, zoals houtskeletbouw, bewijzen hun sterktes op dit vlak. Houtskeletbouw heeft alvast een sterke inhaalbeweging ingezet. Enerzijds dankzij zijn creatieve architecturale mogelijkheden en anderzijds door het groeiend belang van wooncomfort en gezond binnenklimaat. Sibomat, marktleider en innovator in de houtskeletbouw, licht dit graag voor je toe.

4 reacties

 • rony stokart

  3 jaar geleden
  Eén vonk in een stopkontakt en dertig minuten later stond alleen de open haard nog recht. De rest letterlijk tot op de grond weggebrand. Thermisch isolatie zeer goed, warmt uiterst snel op maar koelt net zo snel af. Akoestische isolatie gelijk aan nul. Ales bij mekaar geen voordelen tegenover massief bouwen, op de tijdswinst na.
 • Robert De Fruytier

  3 jaar geleden
  Huizen voor twee generaties,en dan kan je herbeginnen.Ik weet van huizen die er al bijna 100 jaar staan ,en je kan nog geen staalnagel in de voegen slaan!
 • doris dierendonck

  3 jaar geleden
  De houtskeletwoningen zijn niet brandgevaarlijker dan de traditionele woningen. Zeer aangenaam om in te wonen. Ons huis werd gebouwd in 94 en is nog steeds in uitstekende staat.
 • Eddy Vanhoutte

  3 jaar geleden
  Is misschien minder interessant indien je pech hebt en er brand zou uitbreken?
 1. Is het de moeite om in een hoogrendementsketel te investeren? "Tot 40 procent besparen op energiefactuur"
  Livios

  Is het de moeite om in een hoogrende­ments­ke­tel te investeren? "Tot 40 procent besparen op energiefac­tuur"

  De energieprijzen bereiken recordhoogtes. Voor wie een verouderde verwarmingsinstallatie heeft, kan een hoogrendementscondensatieketel mogelijk soelaas brengen. Je bespaart er tot 40 procent op je energiefactuur mee. Hoeveel kost zo’n ketel? Welke premies kan je aanvragen? En hoelang duurt het vooraleer je hem terugverdiend hebt? Bouwsite Livios vroeg het aan verwarmingsinstallateur Giel Van Haecke.