Inbrekers gaan vaak op zoek naar een huis dat een verlaten indruk geeft. Zorg ervoor dat het lijkt alsof er iemand aanwezig is.
Volledig scherm
Inbrekers gaan vaak op zoek naar een huis dat een verlaten indruk geeft. Zorg ervoor dat het lijkt alsof er iemand aanwezig is. © Getty Images

Hou inbrekers buiten tijdens de feestdagen met deze tips

LiviosElke dag registreert de politie zo’n 141 woninginbraken in België. En vooral de feestdagen zijn een geliefde periode voor inbrekers. Vertrek jij op vakantie? Of breng je de feestdagen elders door? Met deze tips van bouwsite Livios laat je je woning veilig achter.

6 reacties

 • Lydia Appelmans

  1 jaar geleden
  Edmond het gaat hier over inbraken tijdens de vakantie dus ik hoop dat de hond dan niet alleen thuis is...
 • Edmond Dillien

  1 jaar geleden
  Het enige dat hen afschrikt is pijn en/of vroegtijdige ontdekking, dus een waakhond is 1 van de eerstelijnsverdedigingen die zeer effectief zijn, en het hoeft geen Ovcharka te zijn zelfs een keffer slaat alarm als er iets abnormaals gebeurt. Een aanhouding stoort hen daarentegen niet, ik denk dat het algemeen geweten is bij die bendes dat Geens geen plaats meer heeft in de 5 ster accommodaties v/d staat en dat ze na het verhoor terug buiten mogen om de volgend kraak voor te bereiden.
 • Karel Tichmann

  1 jaar geleden
  Een bordje op de deur: "vanwege de prijs van munitie, wordt er geen waarschuwingsschot gegeven," Dit help ook goed, nog nooit geen last gehad van inbrekers..
 • magda de munck

  1 jaar geleden
  Praat voor de vaak, als ze binnen willen, zullen ze binnenkomen, wat je ook doet.
 • Jean Van den Bosch

  1 jaar geleden
  Meeste dieven komen op voorhand al eens polshoogte nemen. Waarbij ze controleren voor buitenvideo-camera's, automatische buitenverlichting. Plaats overal bedrade, en geen draadloze systemen die zijn heel gemakkelijk te hacken. Voor alarm installaties niemand let nog op als een alarmsirene over gaat...Plaats ook bijkomende schuif- grendels aan de binnenzijde van deuren.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"