Spiegels laten een kleinere kamer niet alleen groter lijken. Omdat ze glanzen en reflecteren, zorgen ze in een donkere kamer ook voor meer licht.
Volledig scherm
Spiegels laten een kleinere kamer niet alleen groter lijken. Omdat ze glanzen en reflecteren, zorgen ze in een donkere kamer ook voor meer licht. © Getty Images

"Hou het minimalistisch en netjes": met deze 5 tips lijkt je woning groter en lichtrijker

LiviosNu de dagen korten en het buiten opnieuw vroeg donker is ‘s avonds, is het nog belangrijker om volop te genieten van het daglicht dat binnenkomt. Het bezorgt je een goed humeur, helemaal gratis. Heb je weinig lichtinval in huis? Ook dan zijn er oplossingen om je interieur toch lichter te doen lijken. Bouwsite Livios geeft 5 tips.

  1. Hoe kies je een kerstboom die lang meegaat? En wat met de verzorging? “Let op met vloerverwarming, het is dodelijk”
    PREMIUM

    Hoe kies je een kerstboom die lang meegaat? En wat met de verzorging? “Let op met vloerver­war­ming, het is dodelijk”

    Niets biedt zoveel tegenwicht aan het gure winterweer als een vrolijk versierde kerstboom. Maar hoe kies je een exemplaar dat nog tot de jaarwisseling mooi blijft? Welk prijskaartje hangt eraan vast? En kan je zelf iets doen om de levensduur van je boom te verlengen? Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit. “Bomen die buiten staan houden hun naalden langer dan exemplaren die binnen in het tuincentrum worden verkocht.”