Hoort deze futuristische villa thuis aan de Franse Rivièra of net niet? Oordeel zelf

.
. .
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa aan de Côte d’Azur.

De architecten van NADAAA tekenden de plannen al in 2012, maar de bouw werd pas eind vorig jaar afgewerkt. Al die tijd al zorgt de villa voor controverse, want mensen vragen zich luidop af of zo'n futuristisch project wel thuishoort in het dorpje Ramatuelle, op de heuvels van Paillas met zicht op Saint-Tropez.

(lees verder onder de foto’s)

.
NADAAA .
.
NADAAA .
.
NADAAA .

De architecten verdedigen hun ontwerp door te stellen dat het op de omgeving is afgestemd. In een nog niet zo lang verleden waren hier wijngaarden en fruitbomen, maar die verdwenen door een recente verkaveling. De aggregaten die in de beton werden verwerkt en voor een bruingele kleur zorgen, verwijzen naar het vroegere landschap.

(lees verder onder de foto’s)

.
NADAAA .
.
NADAAA .
.
. .
.
. .

De twee L-vormige volumes zijn opgevat als vleugels die het huis afschermen. Aan de straatkant zijn de gevels daarom grotendeels gesloten. Achteraan zijn uiteraard grote raampartijen geïntegreerd om te kunnen genieten van de spectaculaire uitzichten. Die zijn er ook vanuit de gang waar smalle ramen in het bassin van het zwembad zitten en uitkijken op het water.

Of deze villa een meerwaarde is voor de Côte d’Azur of net niet moet je vooral zelf oordelen.




13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Donald Somers

    Gewoon prachtig qua design en ontwerp

  • Ben Strubbe

    "Feng Shui", is onzin, Paul Jansen. Net zoals waarzeggen, aardstralen en water opzoeken met een gesplitste stok. Er zijn mensen die zich meer dan comfortabel zullen vinden in dit huis. Een van de weinige pareltjes, hier op HLN.

  • marie-claire de bosscher

    op het eerste zicht dacht ik : neen, dit is veel te futuristisch, maar als ik dan de landschapsfoto bekijk, is mijn reactie meteen : ja, gaat volledig op in de natuur, vloekt niet, best wel mooi !

  • marijke deruyck

    Ik vind ze niet vloeken met de omgeving, al is alles volbouwen geen optie voor het behoud van waardevolle natuur.

  • Lucien Switten

    Ze hadden er ook een Belgische tweewoonst kunnen zetten, maar dan geef ik persoonlijk toch de voorkeur aan dit hedendaagse ontwerp.