Hoe energie(on)zuinig is jouw woning? Ontdek het met een gratis test

.
www.mijnbenovatie.be .
Volstaat 10 cm isolatie in je hellend dak? Wat is de invloed van elektrische verwarming? Hoe negatief is het ontbreken van een mechanische ventilatie? Iedereen is tegenwoordig bezig met het energieverbruik van zijn woning. Om te weten of je goed bezig bent, is er nu een gratis energietest. Nadat je die hebt ingevuld, krijg je tips over de verbeteringen die je kunt aanbrengen.

De test is een initiatief van Mijn BENOvatie, een instantie die inzet op een zo zuinig mogelijke renovatie. Binnen verschillende categorieën moet je vragen beantwoorden. Op basis daarvan  ontvang je in je mailbox een BENOvatierapport waarin staat hoe goed – of slecht – je woning scoort op het vlak van dak-, gevel-, schrijnwerk- en vloerisolatie, verwarming en sanitair warm water, ventilatie, rationeel energiegebruik, stroomopwekking, waterbehandeling en regenwaterrecuperatie.

Samen met dat verslag krijg je – gratis, objectief en volledig op jouw maat – een schat aan BENOvatieadvies, met onder andere info over de BENOvatiedoelstellingen van elke renovatiestap in kwestie, met een link naar de beste oplossingen om die doelstellingen te bereiken, naar mogelijke plaatsers en verdelers en naar een overzicht van de mogelijke premies of andere financiële stimuli. De test invullen kan hier.

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • james vroman

  als je het ingevuld hebt neem een goede spamfilter !

 • RENE LENAERTS

  Ik heb ingevuld; benieuwd wat er op mij gaat afkomen. Er werd niet gevraagd of het huis alleenstaand is of in een rij staat!

 • james vroman

  is gewoon gratis prospectie zou me niet verbazen mocht je je tel.nr en mailadres moeten door geven in die tekst ...pas op veel op cowboys op de markt die je proberen schrik aan te jagen ..

 • Jean Gobin

  vergelijk gewoon de energie facturen ...

 • Toon Schouteden

  Wij hebben geen "hard" water, wij doen het licht uit waar het niet hoeft te branden, 's morgens de vensters even openzetten verlucht even goed en is véél beterkoop dan de ventilatiesystemen, een condensatieketel op mazout gaat maar enkele jaren mee in vergelijking met een "ouderwets gietijzeren" stookhuis en daardoor een duurkoop... Die test is enkel een vorm van "verkooptruuk".