Inbrekers over de vloer krijgen: het is voor velen een grote angst, maar je kan het risico wel zelf beperken.
Volledig scherm
Inbrekers over de vloer krijgen: het is voor velen een grote angst, maar je kan het risico wel zelf beperken. © Getty Images

Het licht aanlaten is niet voldoende: hoe kan je wél een woninginbraak vermijden (zonder je energiefactuur de hoogte in te jagen)?

LiviosWist je dat er in België bijna 100 woninginbraken per dag plaatsvinden? Er zijn nochtans vier soorten maatregelen die je kan treffen om de kans op inbraak zo klein mogelijk te houden. Het licht laten branden is er één, maar het is zeker niet de enige (of beste) manier. Bovendien zal je het effect hiervan ook zien op je energiefactuur. Wil jij gangsters echt te slim af zijn? Speel dan in op hun zwaktes. Bouwsite Livios legt uit welke dat zijn.

 1. Kunnen we weer onderhandelen over de vraagprijs van een woning? “Met deze drie argumenten haal je de prijs gemiddeld 15% naar beneden”
  PREMIUM

  Kunnen we weer onderhande­len over de vraagprijs van een woning? “Met deze drie argumenten haal je de prijs gemiddeld 15% naar beneden”

  Makelaars en particulieren verkopen minder huizen dan vorig jaar. Dat zorgt ervoor dat kopers weer kunnen onderhandelen over de prijs van een woning. Bij welke woningen kan je onder de vraagprijs bieden? Hoeveel mag je onder de vraagprijs gaan? En welke argumenten kan je daarvoor geven? Vastgoedexpert Bea Vandendael en notaris Bart van Opstal verklappen de beste aanpak voor zo’n onderhandeling: “Maak je bod maar voor een beperkte tijd geldig.”
 2. Alleenstaande mama Ine (36) vond na jaren zoeken eindelijk een huis: “Maar met een aflossing van 812 euro is sparen voor opfriswerken niet evident”
  PREMIUM

  Alleen­staan­de mama Ine (36) vond na jaren zoeken eindelijk een huis: “Maar met een aflossing van 812 euro is sparen voor opfriswer­ken niet evident”

  Een huis of appartement kopen is gezien de huidige prijzen sowieso niet evident. Maar voor het groeiende aantal singles, is het bijna onbegonnen werk. Banken doen vaak moeilijk over een lening en de aflossing ervan weegt fors op het budget. Onze woonexpert Björn Cocquyt gaat langs bij alleenstaanden die de stap toch hebben gezet. Deze week: Ine speurde na haar scheiding met een budget van 200.000 euro drie jaar lang naar een geschikt huisje.