De woning van Bert (42) en Ilse (40) in Messelbroek heeft enkele leuke extra’s, zoals een sauna in de badkamer.
Volledig scherm
PREMIUM
De woning van Bert (42) en Ilse (40) in Messelbroek heeft enkele leuke extra’s, zoals een sauna in de badkamer. © Eddy Vangroenderbeek

Het huis van Bert (42) en Ilse (40) wordt enkel met pelletkachel verwarmd: “We schrikken van de meerwaarde die centrale verwarming ons zou opleveren”

Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Wim Persyn van Immo Persyn een voor 80 procent gerenoveerd huis in Messelbroek (Scherpenheuvel-Zichem). “Op wat gedaan is, valt niks aan te merken. Maar het ontbreken van een centrale verwarming is wel een groot minpunt.”

 1. Joris (34) is een stadsmus, Tristan (35) heeft groene vingers: hun arbeidshuisje met tuin én meer dan 200 kamerplanten is het perfecte compromis
  PREMIUM

  Joris (34) is een stadsmus, Tristan (35) heeft groene vingers: hun arbeids­huis­je met tuin én meer dan 200 kamerplan­ten is het perfecte compromis

  Toen Tristan en Joris dit huisje in Hasselt kochten, waren ze lang niet zeker of ze hier altijd zouden blijven. Intussen is het koppel daar wel van overtuigd. Met meer dan 200 planten en leuke meubeltjes maakten ze van hun arbeiderswoning een echte thuis, in een buurt waar het altijd een beetje feest is op een steenworp van de stad. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt ging er een kijkje nemen in 2019.
 2. Deze mooi gerenoveerde woningen staan nu te koop voor 295.000 tot 1.255.000 euro: “Dit ziet er binnen echt een nieuwbouw uit”
  PREMIUM

  Deze mooi gerenoveer­de woningen staan nu te koop voor 295.000 tot 1.255.000 euro: “Dit ziet er binnen echt een nieuwbouw uit”

  Ons woningpark is sterk verouderd en moet massaal gerenoveerd worden. De laatste jaren worden al meer vergunningen uitgereikt voor renovatie dan voor nieuwbouw, maar zo’n document is niet altijd nodig. En wie geen zin heeft om in het stof te zitten, kan een reeds vernieuwde woning kopen. Onze woonexpert Björn Cocquyt tipt knappe renovaties die nu te koop staan. “Na een totaalvernieuwing met een gedetailleerde afwerking straalt deze woning weer de klasse van weleer uit.”