Gesponsorde inhoud

Groen wonen in de stad? Met deze tips verander je jouw balkon in een groene oase!

Ecopots

Een klein oerwoud op je balkon, het is de droom van elke plantenliefhebber. Maar een balkon is vaak zodanig beperkt in ruimte dat je doordachte keuzes moet maken. Bloempotexpert Ecopots deelt enkele tips waarmee je zoveel mogelijk planten op een kleine oppervlakte krijgt. 

Werk in de hoogte met muurbloempotten
De makkelijkste manier om je balkon groener te maken zonder ruimte te verliezen, is door je muren te benutten. Dat gaat met een muurbloempot. Wij zijn helemaal weg van de Manhattan Wall-collectie, het verticale tuinsysteem van Ecopots. De in België gemaakte bloempotten zijn niet alleen mooi met hun handgemaakte afwerking, dankzij het blinde ophangsysteem zijn storende haakjes en vijsjes nog eens handig weggewerkt ook.

Versier je balustrade met bloemen en planten
Met een handig ophangsysteem kan je ook je reling pimpen. Hang bloemen die wat regen mogen hebben aan de straatkant of versier de binnenkant van je balustrade met zelfgekweekte zomergroentjes. Je kiest dan best voor een smalle langwerpige bloempot, zodat je niet te veel plaats verliest.

Ga voor een jungle look met hangplanten
Hangplanten die sierlijk van het plafond schommelen, het is een beeld uit de boekjes. En met een stylish hangende plantenschotel creëer je dat jungle-gevoel op jouw balkon in no time. Plaats bloempotten op een schotel met dezelfde kleur voor een strakke look, of combineer tinten om het wat levendiger te maken. ‘Hangen op het terras’ krijgt plots een nieuwe invulling!

Vul op met kleine bloempotjes hier en daar
Klein maar fijn. Compacte bloempotjes – zoals de ronduit schattige Amsterdam Mini collectie van Ecopots – doen het overal goed: op de eettafel, op een krukje, in het laatste vrije hoekje van je balkon. Vetplanten en cactussen heb je al in heel kleine formaten, maar ook zaailingen en stekjes zijn heel charmant in een klein potje.

Stapel waar mogelijk
Nog beter dan planten naast elkaar zetten, is ze boven elkaar zetten. Een plantentafel of kruidentafel combineert het beste van beide werelden: de bovenkant vul je met het groen dat jij verkiest, onderaan heb je ruimte vrij voor verzorgingsaccessoires. Of simpelweg nog meer planten. Onze favoriet is de Berlin kruidentafel van Ecopots.

Kies voor lange smalle bloempotten
Lange smalle bloempotten nemen weinig plaats in en je creëert er verschillende niveaus mee. Combineer potten zoals de Sankara Mid High en Sankara High voor een interessante compositie met groen op elke hoogte.

Helemaal gek van moderne bloempotten die nog eens duurzaam zijn ook? Het Belgische Ecopots ontwerpt duurzame bloempotten uit gerecyclede materialen die op elk balkon tot hun recht komen. Vind de pot die bij je past op Ecopots.eu