Gratis gids beantwoordt alle vragen over mede-eigendom

.
RV .
Wie een appartement koopt, moet het met de andere bewoners van het gebouw eens worden over gemeenschappelijke delen zoals de lift, tuin, verwarming, … Hoe je het gezamenlijke beheer best aanpakt, lees je in een gratis gids voor (toekomstige) mede-eigenaars van de Koning Boudewijnstichting en de Federatie van het Notariaat.

In ons land waren er in 2018 meer dan 1.400.000 woningen in appartementsgebouwen waar bijna 4 miljoen mensen wonen. Als gevolg van de verstedelijking zal mede-eigendom de komende jaren nog aan belang winnen. Bovendien duiken relatief nieuwe vormen van groepswonen op, zoals kangoeroewonen of cohousing.

Het leven met andere bewoners, handelszaken of kantoren is niet altijd zo eenvoudig en wetten en regels bemoeilijken de situatie nog. Om door het bos de bomen te blijven zien, stelden de Koning Boudewijnstichting en de Federatie van het Notariaat (Fednot) een nieuwe gids op, gebaseerd op de recentste wijziging van de wet op de mede-eigendom die sinds begin dit jaar van kracht is.

Hij biedt antwoorden op heel concrete vragen: wat moet je weten voor je in een mede-eigendom stapt, is een reglement van orde verplicht, wat doe je als je het niet eens bent met de beslissingen van de algemene vergadering, hoe financier je de gemeenschappelijke werken, …

De gids kun je gratis downloaden op de site van de Koning Boudewijnstichting en de Federatie van het Notariaat.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.