Goedkoop en zorgeloos bouwen? Ga voor een sleutel-op-de-deurwoning
Sleutel-op-de-deur bouwen, waarbij één bedrijf het hele bouwproces voor zijn rekening neemt en voor een instapklare woning zorgt, is populair dan ooit. Het is dan ook een manier van bouwen die zich aanpast aan ieders persoonlijke behoeftes én budget. Maar die populariteit heeft nog heel wat andere verklaringen.
1. Een betaalbare woning op maat
In tegenstelling tot wat je misschien denkt, kan een sleutel op-de-deurwoning wél gepersonaliseerd en origineel zijn. Tegenwoordig hebben de meeste bouwbedrijven immers een groot aanbod van modelwoningen die ze kunnen aanpassen naargelang je individuele behoeftes en wensen. En zelfs dan is sleutel-op-de-deur bouwen nog goedkoper dan traditioneel bouwen.
Bouwbedrijf Woningen Compere biedt bijvoorbeeld meer dan tweehonderdentien personaliseerbare modelwoningen aan, de goedkoopste sleutel-op-de-deur woningen op de Belgische bouwmarkt. Het sleutel-op-de-deurbedrijf kan kwaliteitsvolle woningen aan lage prijzen aanbieden door te werken met standaardprocedures, goed beheerste methodes en hoogopgeleide teams, en materialen in groepsaankoop in te slaan.
2. Vast budget, nageleefde deadlines
Een groot voordeel van sleutel-op-de-deur bouwen is dat je tijdens het volledige bouwproject één contactpersoon bij het bouwbedrijf hebt. De firma waarbij je een contract ondertekent, leidt je hele bouwproject in goede banen, vanaf de administratieve opstart tot de oplevering van je woning. Tijdens de bouwwerken staat je persoonlijke werfleider je met raad en daad bij en dus kun je efficiënt en rechtstreeks communiceren met diegene die je bouwproject beheert. Je hoeft niet meer rond te telefoneren, op zoek naar die ene persoon die je vraag kan beantwoorden. Je gaat gewoon onmiddellijk aankloppen bij de werfleider, die op de hoogte is van je vollédige project.
Daarbovenop zijn alle onderaannemers goed op elkaar afgestemd, wat de vooruitgang op de werf ten goede komt, voor minder vertragingen en problemen zorgt en garandeert dat de deadlines gehaald worden. Uniek is ook dat je in het contract vanaf het begin het bouwbudget vastlegt, en zo niet voor verrassingen komt te staan. Op voorhand ken je de totaalprijs van je bouwproject én de details van elke fase.
3. Evolutieve woningen
Sinds de economische crisis zijn veel gezinnen ertoe gedwongen om hun koopkracht te verminderen. Bovendien ziet de gemiddelde jongvolwassene de aankoop of bouw van een huis niet meer als een prioriteit, door een tekort aan financiële middelen.
Om die lagere budgetten tegemoet te komen, bieden sommige bouwbedrijven evolutieve sleutel-op-de-deurwoningen aan, een woning die samen met jou en het project evolueert. Woningen Compere bouwt bijvoorbeeld eerst het gelijkvloers, om dan daarna, als je bankrekening het toelaat of je nood hebt aan extra ruimte, een volgende verdieping te bouwen. Een evolutieve woning past zich dus aan aan je leefgewoontes.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Van 189 tot 949 euro: de beste stofzuigers voor elk budget: “Hiermee kan je ’s avonds stofzuigen terwijl de kinderen slapen”
-
PREMIUMBinnenkijker
Zo woont interieurarchitect Ken Creemers van ‘Ons Huis/Nieuw Huis’: “Met maatwerk en de juiste materialen hebben we het knapste geheel gecreëerd”
In ‘Ons Huis/Nieuw Huis’ op VRT 1 probeert interieurarchitect Ken Creemers (37) met een grondige make-over bewoners ervan te overtuigen in hun woning te blijven, terwijl makelaar Kristien een alternatief voorstelt. Zelf hebben Ken en zijn vrouw Xanne (35) geen verhuisplannen: “Ons appartement is helemaal op onze maat ingericht en aangekleed”. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt mocht ontdekken hoe de interieurarchitect woont. -
Livios
"Meten hoeveel je zonnepanelen produceren is cruciaal": Tom onthult hoe hij zijn stroomverbruik en -productie monitort
Energie die je zelf produceert, bijvoorbeeld met zonnepanelen, wil je natuurlijk ook zo veel mogelijk zelf verbruiken. Op die manier blijft er een minimale hoeveelheid elektriciteit over die je op het net injecteert, want dat doe je tegen amper een derde van de prijs waarvoor je zelf netstroom koopt. Om je productie en verbruik optimaal op elkaar af te stemmen, moet je je energieverbruik monitoren. Bouwsite Livios vroeg aan Tom Nijsen, energieconsultant van KermtStroomt, hoe je dat in de praktijk brengt. -
-
WAANZINNIGE WONING
Word buur van Albert en Paola in Grasse met deze villa van 10 miljoen (inclusief riant zwembad van 24 meter)
-
Mijnenergie
Sociaal tarief verdwijnt: hoe weet je of jij vanaf juli opnieuw de volle pot betaalt voor energie?
Voor bijna een half miljoen Belgen valt op 1 juli het doek over het sociaal energietarief. Zij vallen dan terug op de commerciële energieprijzen en betalen in één klap een pak meer. Voor aardgas loopt het verschil zelfs op tot 1.000 euro per jaar. Maar hoe weet je of jij tot die groep behoort en wat onderneem je in dat geval het best? Mijnenergie.be zocht het voor je uit. -
Independer
Tot wel 500 euro duurder: waarom kost het meer om een cabrio te verzekeren? En hoe druk je tóch de prijs?
Het zonnige weer krijgt vanaf dit weekend - eindelijk - de overhand en dus worden ook de cabrio’s opnieuw van stal gehaald. Heerlijk toch, zo’n uitstapje met je haren in de wind. Maar wist je dat een cabrio verzekeren duurder uitvalt dan een gewone auto? Independer.be maakt de vergelijking en legt uit waar dat prijsverschil vandaan komt. -
PREMIUM
“Blij dat onze vele uren werk niet voor niets zijn geweest”: dankzij slimme ingreep is het huis van Britt en Jasper 100.000 euro meer waard