Zijn de filters van je ventilatiesysteem niet proper? Dan komt er geen (of minder) verse lucht binnen.
Volledig scherm
Zijn de filters van je ventilatiesysteem niet proper? Dan komt er geen (of minder) verse lucht binnen. © Begetube

Gezonde lucht in huis? Zo onderhoud je jouw ventilatiesysteem

LiviosBij nieuwbouw en ingrijpende energetische renovaties moet je verplicht investeren in een ventilatiesysteem. Dat zorgt ervoor dat de kwaliteit van de lucht in huis goed blijft. Maar naast een goed ontwerp en een degelijke installatie, is het ook een regelmatig onderhoud cruciaal voor een gezond ventilatiesysteem. Met deze tips van bouwsite Livios wordt jouw systeem geen broeihaard van bacteriën.

11 reacties

 • Loesje Vranken

  2 jaar geleden
  Puur natuur ipv al die rommel. Meerdere keren per dag ramen open zetten, verse lucht komt vanbuiten.
 • Ramon Simon

  2 jaar geleden
  Die bouwverplichtingen gewoon negeren. Het zijn allemaal extra kosten die onderhoud vergen, en tenslotte stuk gaan. Deuren en ramen zijn bijzonder goede ventilatiesystemen.
 • Robert Tijsmans

  2 jaar geleden
  Gelukkig heb ik nog gebouwd in de tijd dat deze onzin niet verplicht was en de terreur van de hoogopgeleide beterweters nog niet tot de hoogste echelons van de politiek was doorgedrongen.
 • evert luyten

  2 jaar geleden
  Een onderhoud van uw systeem is noodzakelijk voor zowel je eigen gezondheid alsook voor de levensduur van uw luchtgroep Heb de firma notuz laten langskomen voor onderhoud en reiniging van kanalen Top
 • Alec Verbruggen

  2 jaar geleden
  Lachen geblazen. Zet je ramen open. En in de winter kies je voor mobiele luchtzuiveraars. Laat je niet foppen door dure roofaannemers die onzin te plaatsen... Livios lijkt wel een vakbond voor de roofondernemers en steelzelfstandigen.
 1. OPINIE. Johan Krijgsman (ERA): “Vlaanderen heeft géén probleem met de betaalbaarheid van woningen”

  OPINIE. Johan Krijgsman (ERA): “Vlaanderen heeft géén probleem met de betaalbaar­heid van woningen”

  De vastgoedprijzen in Vlaanderen zijn - ondanks corona - alweer sterk gestegen het voorbije jaar. Met zo’n zes procent. Dat nieuws ontlokt bij sommigen de vraag of ons vastgoed nog wel betaalbaar is, en of onze woningen niet stilaan te duur worden. Vooral voor jonge gezinnen die een eerste huis of appartement kopen. “Een volkomen onterechte vrees”, zo stelt vastgoedspecialist Johan Krijgsman, CEO van ERA, de grootste makelaarsgroep van Vlaanderen. “De betaalbaarheid van onze woningen hangt van zó veel meer af dan enkel de ‘droge prijs’ van een woning.”
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph