Tom en Hannah bestelden hun houtskeletbouw in Letland. “Ik ben twee keer naar ginds gevlogen: eerst om te kijken of het bedrijf wel echt bestond, en daarna nog eens om onze plannen te bespreken."
Volledig scherm
Tom en Hannah bestelden hun houtskeletbouw in Letland. “Ik ben twee keer naar ginds gevlogen: eerst om te kijken of het bedrijf wel echt bestond, en daarna nog eens om onze plannen te bespreken." © Luc Daelemans

Gezin uit Zutendaal gaat wel héél ver voor nieuwe woning. “Iedereen dacht dat we ons geld kwijt waren.”

WonenEen energiezuinige nieuwbouw van 240 m² voor de prijs van een luxewagen? Tom Cox bestelde zijn houtskeletwoning rechtstreeks bij de bron in Letland. Zou jij dat risico durven nemen?

7 reacties

 • Juliette Francois

  4 jaar geleden
  Tja, in een ruwbouw van 71 000 kan men niet wonen. Ik denk dan ook dat de totaalprijs niet in het budget van de gewone man/vrouw zal passen.
 • patrick roels

  4 jaar geleden
  71000 euro materiaal en dan nog de firma die dit gebouwd heeft dat te samen is de werkelijke prijs brutbouw graag echte informatie en niet halfweg een prijs geven dat gewoon niet klopt
 • Tina Colpaert

  4 jaar geleden
  Zou graag een totaal weten kosten inclu vd afwerking en mensen die eraan geholpen hebben of was dit dan in zwart "vriendendienst"?
 • Ramon Simon

  4 jaar geleden
  Ik zeg al lang dat heet mogelijk moet zijn om voor 100.000 euro een kwalitatief goede woning te bouwen. In Scandinavische landen bouwen ze ook in hout en daar vriest het tot min 40. Al die snufjes als warmtepompen brengen nauwelijks rendement op. Voordeel van goedkopere bouw is dat je na 40 jaar het afbreekt en een nieuw huis bouwt met de laatste isolatie technieken. En een lage prijs is ideaal voor sociale woningen te bouwen.
 • Jozef Vanhemele

  4 jaar geleden
  Laten we duidelijk zijn, want het artikel klopt niet helemaal! RUWBOUW voor 71000€. Dan moet de afwerking nog beginnen, en dit is meestal het grootste budget dat dient voorzien te worden in een nieuwbouw/renovatie. Laten we realistisch zijn; voor de helft van de lezers denken dat men met dergelijk bedrag bergen kan verzetten!