Gevel als kaas met gaten brengt licht binnen en houdt pottenkijkers buiten

.
Anderman Architects .
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf in te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke week een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Israël.

Het meest opvallende is de gevel die doet denken aan een kaas met gaten. Overal zijn er openingen in het beton geboord om licht binnen te trekken, zonder dat voorbijgangers binnen kunnen kijken. De architect zag er ook een oplossing in om het niet zo fraaie straatbeeld, en in de verte ook de stad, van de woning weg te houden.

(lees verder onder de foto’s)

.
Anderman Architects .
.
Anderman Architects .
.
Anderman Architects .

Hoe gesloten het huis aan de voorkant is, zo open is het aan de achterkant. Daar genieten de bewoners van een prachtig uitzicht op het groene landschap. In de tuin is een deel van het uitgeboorde beton verwerkt in een zithoekje.

.
Anderman Architects .
.
Anderman Architects .
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rayan El Arami

  En als de zon er pal op staat zit je met een hoop lichtbundels hinderlijk licht en geflikker als je er door loopt. Neen dank u. Er zijn betere oplossingen.

 • Axel Italis

  Luc D, je steekt de buisjes in de bekisting voordat je beton giet. Slim hé

 • jef Joossens

  Veel licht komt er toch niet naar binnen want als je aandachtig kijkt op de foto zie dat de verlichting brand.

 • luc dierick

  dierick luc zeer dure gryere kaas uitboren gaten zonder nog te spreken van de schade aan de bewapening blootliggend metaal heeft aanleiding tot roestvlekken en op lange termijn afbrokkelen beton in vaktermen rot beton

 • patrick van roey

  ipv kaas met gaten, eerder braille in een vrije interpretatie ; tof idee! of voor nostagici een ponskaart van ibm....jaren 70