Gespot: dit zijn de nieuwste trends bij ramen

Populair zijn grote glaspartijen met een glazen deur, schuiframen of een glasgevel.
Aliplast Populair zijn grote glaspartijen met een glazen deur, schuiframen of een glasgevel.
Grote ramen zorgen voor een mooi zicht op je tuin en meer daglicht in huis. Moet je nog nieuwe ramen plaatsen, en kan je wel wat inspiratie gebruiken? Bouwsite Livios polste bij raamfabrikanten naar dé trends van dit jaar: superslanke profielen, grote schuiframen en zwarte ramen of ramen in steellook.

Slanke of quasi onzichtbare profielen

De trend van het laatste jaar om zoveel mogelijk daglicht naar binnen te halen, zet zich ook dit jaar voort. Daarom blijven ramen met slanke profielen en slanke middenstijlen populair. Kies je voor minimalistische profielen? Dan wil dit niet zeggen dat je inboet aan sterkte of veiligheid. Integendeel. Sommige fabrikanten pakken zelfs uit met uiterst dunne profielen die quasi onzichtbaar zijn.

Ook ramen met een steellook zijn in trek: ze lijken op authentieke stalen ramen, maar zijn gemaakt van aluminium.
Reynaers Aluminium Ook ramen met een steellook zijn in trek: ze lijken op authentieke stalen ramen, maar zijn gemaakt van aluminium.

Grote schuiframen met naadloze overgang tussen binnen en buiten

Ook populair zijn grote glaspartijen met een glazen deur, schuiframen of een glasgevel. Wist je dat er zelfs drempelloze schuiframen bestaan? Ook bij grote schuiframen kan je kiezen voor slanke profielen. Zo krijg je een naadloze overgang van binnen naar buiten. Je tuin en leefruimte lijken één geheel waardoor je optimaal van je tuin kan genieten. Zie je zo’n groot schuifraam ook wel zitten? Hou dan zeker rekening met deze aandachtspunten.

Zwart of steellook

Op vlak van kleuren is er voor ieder wat wils. Wil je op safe spelen? Zwarte ramen blijven ook dit jaar trendy. Wat ook meer en meer opkomt, zijn duurzame poeders en coatings. Zo behouden je ramen beter de glansgraad en verkleuren ze minder. Er zijn zelfs fabrikanten die uitpakken met een lakgarantie. Daarnaast zijn ook ramen met een steellook populair: ze lijken op authentieke stalen ramen, maar zijn gemaakt van aluminium. Lees hier de voor- en nadelen van aluminium ramen

Moet je je ramen nog vernieuwen? Dan is het gratis renovatiemagazine van Mijn Verstandige Verbouwing een aanrader.

Lees ook op Livios.be:

Zo maak je van je terras een tweede woonkamer

Oververhitting voorkomen? Dit zijn de oplossingen

Keuzewijzer: welk materiaal kies je het best voor ramen en deuren?

BronLivios