Gent is duurste stad voor een appartement, Leuven voor een huis

Appartementen in nieuwbouwproject.
De Nieuwe Molens Appartementen in nieuwbouwproject.
In Gent betaal je gemiddeld 256.786 euro voor een appartement. Geen enkele andere Vlaamse provinciestad is duurder. Leuven is dan weer de meest prijzige stad voor een huis. Daar verandert een woning gemiddeld voor 362.800 euro van eigenaar.

Hoewel de prijzen in Gent tegenover 2017 met 1,5% daalden tot 256.786 euro blijft de Arteveldestad de duurste om een appartement te kopen. Dat blijkt uit een analyse van de federatie van notarissen van de cijfers in de centra en de deelgemeenten van de steden. De daling is een lichte correctie na de hevige prijsstijging van 16% in de jongste vijf jaar. Over dezelfde periode gingen de prijzen voor een huis in Gent zelfs met 18% de hoogte in, tot 298.308 euro in 2018.

Enkel in Leuven moet je meer betalen voor een woning: 362.800 euro. Dat is een toename van maar liefst 10,5% in vergelijking met 2017. Leuven zit met een gemiddelde van 253.697 euro ook Gent op de hielen als het gaat over de aankoop van een flat. Brugge (241.894 euro), maar vooral Hasselt (209.272 euro) en Antwerpen (206.890 euro) volgen op ruime afstand. Binnen een stad zelf zijn er opvallend grote verschillen. Zo is een appartement in het hart van ’t Stad dubbel zo duur als in Borgerhout.

Wat de huizen betreft, zijn Gent (298.308 euro), Brugge (282.676 euro), Antwerpen (275.784 euro) en Hasselt (274.610 euro) meer aan elkaar gewaagd.

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tim Peeters

  Och jongens toch ik woon in de zeer populaire noordrand van.brussel waar gemeenten als Asse,Merchtem,Opwijk onder vallen .in deze zeer populaire gemeenten zie ik al jaren zeer veel huizen zeer lang te koop staan.mensen overschatten de waarde van hun woningen met gemiddelde overwaarde tussen de 50000 tot 100000 euro.komt er bij dat er een massa appartementen bijkomen die zo absurd zijn van vraagprijs dit zeer zeker moet mislopen.laat je geen makelaarsleugens wijsmaken.

 • thomas janssens

  Leuven is zo klein dat het logisch is dat het erg duur wordt. Met een gewoon loon en zonder geld van je ouders kan je bijna niets kopen. Om nu de "sossen" te beschuldigen is weer lekker kort door de bocht..alsof een rechts beleid mensen zou helpen.

 • alain lammens

  Dergelijke nieuws brengen is nefast voor een grote groep potentiële kopers. De verkoper van kleine appartementen, studio's, huisjes richt zich naar deze prijsmeldingen. De overheid zou neutrale deskundigen moeten aanbieden welke een taxatie kunnen stellen over de verkoopwaarde van een woning volgens de criteria, oppervlakte, omgeving, comfort, staat van het gebouw, certificaten, keuringen .....

 • Paul Lauwers

  Op die manier houd je de armeren en migranten buiten. Kan je als burgemeester lekker uitpakken met de slogan dat je dat migranten probleem niet hebt zoals bv. Antwerpen. En de sossen geloven dat nog ook.

 • Gino Denil

  Een goede reden dus om niet in de steden te gaan wonen. Op het platteland kan je ook nog wat groenten kweken, kippen houden en hoef je geen geld uit te geven om ergens de stadsgeur te laten uitwaaien.